Rezultatyviausias LSFL žaidėjas A. Kazakevičius: „Tai asmeninis rekordas“

Lietuvos studentų futbolo lygos (LSFL) rezultatyviausių žaidėjų viršūnėje po pirmojo rato įsitaisęs VDU ŠA ir „Trakų“ futbolininkas Andrius Kazakevičius. Krašto saugas studentų lygoje jau yra pelnęs 7 įvarčius per 6 susitikimus.

Nors studentų lygoje dabar pertrauka, siūlome pokalbį su daugiausiai laiko „Trakų-B“ komandoje žaidžiančiu A. Kazakevičiumi: apie jo bei komandos pasirodymą pirmame rate.

LSFL po pirmojo rato esate rezultatyviausias žaidėjas, pelnęs 7 įvarčius. Su kuo tai susiję?

Manau, kad tai asmeninis rekordas, nes tiek įvarčių per tokį trumpą laikotarpį dar nebuvau pelnęs. Manau, kad tai yra susiję ir su tuo, kad studentų lygoje žaidžiu krašto saugu, o klube beveik visada žaidžiu krašto gynėju, kur mano pagrindinės funkcijos yra kiek kitokios: apsiginti nuo varžovų atakų ir esant galimybei aktyviai dalyvauti komandos atakose ir kurti progas kitiems komandos draugams.

Kuris įvartis šiame sezone buvo įsimintiniausias?

Jei reikėtų išskirti vieną įvartį šiame sezone, tai išskirčiau įvartį, kurį įmušiau į VU komandos vartus. Pavyko atlikti tikrai gerą smūgį iš toli, kuris persvėrė rungtynių rezultatą mūsų naudai. Gaila, kad tose rungtynėse pergalei pasiekti to neužteko.

Labiau patinka imtis iniciatyvos pačiam ir mušti įvarčius, ar ieškoti komandos draugų ir kurti progas jiems?

Kaip ir minėjau, mano žaidimas priklauso nuo to, kokias funkcijas atlieku aikštėje. Žinoma, jei žaidžiu krašto saugu, tai stengiuosi imtis iniciatyvos pats, bandau kurti pavojingus momentus tiek sau, tiek ir komandos draugams. Nesu tas žaidėjas, kuris bandys atlikti viską pats ir jei yra galimybė atiduoti rezultatyvų perdavimą, tą ir darau. Manau, kad tai matėsi ir stebint kiekvienas rungtynes, nes rezultatyvių perdavimų atlikau irgi nemažai.

Kokie pagrindiniai dalykai lėmė tokį gerą pasirodymą pirmame rate?

Pagrindinė priežastis, kad įmušiau tiek įvarčių yra ta, kad rungtynių grafikas buvo tinkamas ir netrukdė žaisti tiek už studentus, tiek ir už klubą. Per savaitę dažniausiai žaisdavau 2 rungtynes, vienos vykdavo savaitės viduryje, o kitos savaitgalį. Pavykdavo atsistatyti ir kokybiškai pasiruošti kitoms rungtynėms.

Kaip vertinate sezono startą ir savo komandos pasirodymą jame?

Sezono startą vertinčiau teigiamai, nes pirmi susitikimai buvo tikrai sėkmingi, bet vis tik manau, kad mūsų komandinis pasirodymas galėjo būti ir geresnis, nes tikėjausi surinkti daugiau taškų. Gaila, kad ne į visas rungtynes pavykdavo surinkti pajėgiausią sudėtį, to pasėkoje nepavyko surinkti tiek taškų, kiek galėjome. Manau, kad antrajame rate turime visus šansus būti prizininkais, todėl reikia į tai žvelgti tik pozityviai.

Ar futbolo pačiam nėra per daug ir ar visur suspėjate?

Manau, kad šiais metais futbolo nebuvo per daug, nes tam buvau pasiruošęs. Kiekvienais metais stengiuosi sužaisti kuo daugiau rungtynių ir jose pasirodyti kuo sėkmingiau. Aišku, kad tą įgyvendintum, reikia gero fizinio pasiruošimo. Džiugu, kad šiuo klausimu problemų neturėjau.

Leave a Reply