Studentų lygoje liko viena nelaimėjusi komanda

Lietuvos studentų futbolo lygoje be pergalių ir toliau lieka Kauno Vytauto Didžiojo Universiteto (VDU) komanda, kuri pirmadienį Nacionalinės futbolo akademijos (NFA) aikštėje rezultatu 1:3 (0:2) pralaimėjo Vilniaus Gedimino Technikos Universiteto (VGTU) futbolininkams.

Nors mačo pradžioje abi komandos atrodė lygiai ir keitėsi atakomis, pirmieji į priekį išsiveržė svečiai iš sostinės. 11-ąją mačo minutę į priekį VGTU komandą išvedė tikslus Roko Filipavičiaus smūgis.

Šeimininkai stengėsi rezultatą kuo greičiau išlyginti, tačiau netrukus praleido dar vieną įvartį, po kurio šiek tiek pasimetė. 20-ąją mačo minutę rezultatą padvigubino Ignas Kurklietis.

Dar pirmojo kėlinio metu vienuolikos metrų baudinį realizavo ir intrigą sugrąžino VDU narys Martynas Turskis.

Antrojo kėlinio pradžioje VGTU įmušė trečią įvartį (pasižymėjo Lev Son) ir galutinai sudėjo taškus šiose rungtynėse.

„Galima sakyti, kad rungtynės vyko iki pirmojo įvarčio. Komandos keitėsi pavojingomis atakomis, abi komandos stengėsi kuo greičiau pelnyti įvartį ir pasitaikius gerai progai mes išnaudojome savo šansą. Varžovai norėjo kuo greičiau lyginti rezultatą, tačiau mes greitos atakos metu pelnėme antrą įvartį, po kurio jie šiek tiek pasimetė. Nepaisant to, jie nenuleido rankų ir uždirbo mums abejonių sukėlusį vienuolikos metrų baudinį, jį realizavo ir pradėjo mus spausti bei bandė perimti rungtynių iniciatyvą. Galiausiai, pelnėme trečią įvartį, po kurio rungtynių baigtis tapo aiški. Manau, kad labiau norėjome laimėti, nes po praėjusių rungtynių norėjome įrodyti, kad galime žaisti geriau“,- po rungtynių pasakojo VGTU futbolininkas Deividas Maciulevičius.

Tai buvo pirmojo VGTU pergalė šiame LSFL sezone. Pasak futbolininko, geresniems rezultatams potencialo yra, tačiau kol kas trūksta stabilumo.

„Labiausiai trūksta sudėties pastovumo. Dažniausiai su kiekvienomis rungtynėmis sudėtis keičiasi, nes dėl įvairių priežasčių negali tai vieni, tai kiti futbolininkai. Natūralu, kad trūksta susižaidimo, nes komanda nuo parėjusio sezono nemažai pasikeitė.

Kaip bebūtų, manau, kad kaip ir kiekviena komanda galime eiti priekį ir demonstruoti geresnį žaidimą. Rokiruotės komandoje turi nemažą įtaką, nes nauji žaidėjai į komandą įsilieja labai skirtingai: vieni labai greitai, kiti lėčiau, priklauso kokiame lygyje žaidėjai yra žaidę ar žaidžia. Potencialo visada yra ir antrame rate stengsimės jį pademonstruoti“,- pasakojo D. Maciulevičius.

VDU komanda ir toliau nesugeba iškovoti pergalės ir kol kas savo sąskaitoje turi viso labo vieną tašką.

„Rungtynės buvo nelengvos, žaidėme prieš stiprų varžovą, tačiau pirmame kėlinyje iki pirmo įvarčio žaidėme tikrai gerai ir kontroliavome kamuolį, kūrėme progas. Deja, tačiau padarius porą grubių klaidų praleidome įvarčius ir vėliau buvo sunku grįžti į rungtynes. Teigiamam rezultatui pasiekti pritrūko koncentracijos lemiamuose momentuose, kovingumo ir disciplinos, laikantis trenerio žaidybinių nurodymų“,- po rungtynių pasakojo VDU narys Mantas Jakutavičius, kuris pridūrė, kad dabartinėje VDU situacijoje nereikia panikuoti ir galvoti apie esamus rezultatus. – Nors šiuo metu rezultatai sako ką kitą, nemanau, kad tai atspindi mūsų komandos pajėgumą. Tikrai galime žaisti geriau ir būti aukščiau lentelėje nei esame dabar. Tokioje situacijoje svarbiausia negalvoti apie turnyrinę lentelę ir įvykusius rezultatus. Manau, kad turime koncentruotis į ateinančias rungtynes ir tiesiog stengtis sužaisti maksimaliai gerai“,- tvirtino futbolininkas.

Leave a Reply