Dviejų VDU komandų mūšį laimėjo vilniečiai

Trečiadienį Kauno Nacionalinės futbolo akademijos (NFA) aikštėje vyko Lietuvos studentų futbolo lygos (LSFL) rungtynės tarp Kauno VDU ir Vilniaus VDU/ŠA universitetų. Dvikovą rezultatu 5:0 (2:0) laimėjo svečiai iš sostinės.

Sužaidus vos 10 minučių Vilniaus ekipą į priekį išvedė Justas Zagurskas, o kėlinio pabaigoje persvarą padidino Gytis Geidonas.

Antroje mačo dalyje Vilniaus komanda galutinai išsprendė visus reikalus – tris įvarčius iš eilės įmušė Andrius Kazakevičius, kuris įtvirtino komandos pergalę.

„Nei mes, nei varžovai nebuvo pajėgiausių sudėčių. Negaliu pasakyti, kad rungtynes laimėjome lengvai, tačiau nors jie ilgiau kontroliavo kamuolį, mes mušėme įvarčius. Manau, kad didžiausia jų problema vakar buvo vartininkas – jis buvo labai jaunas ir žemas, tad beveik visi įvarčiai buvo įmušti aukštais smūgiais. Antrame kėlinyje kamuolį ilgiau kontroliavome jau mes, kas padėjo įmušti ir dar tris įvarčius. Varžovų žaidimas buvo stipriai priklausomas nuo vidurio saugų, o mes sugebėjome uždaryti visas erdves ir varžovai nelabai ką sukūrė“,- apie pergalę kalbėjo pirmojo įvarčio autorius J. Zagurskas.

J. Zagurskui tai buvo pirmasis mačas šiame sezone, tačiau pasak futbolininko, vaizdas komandoje yra geras.

„Universiteto komandoje tai buvo pirmasis mačas šiame sezone, tad asmeniškai kažką pasakyti apie sezono pradžią yra sunku. Kaip bebūtų, pakalbėjus su treneriu tapo aišku, kad jis yra viskuo patenkintas, o svarbiausia, kad komanda gerai renkasi į rungtynes ir žaidžia visi atvažiavę“,- tikino su Kauno „Vyčio“ klubu istorinį sezoną pradėjęs futbolininkas.

„Pralaimėjimas tikrai skaudus, bet tas rezultatas visiškai neparodo kas vyko aikštėje. Turėjome dabar savaitę be rungtynių, per kurią turėjome tik vieną treniruotę ir tai labai jaučiasi aikštėje.  Kol kas žaidimas nesiklijuoja, neturėjome keleto svarbių futbolininkų, o pagrindinis vartininkas yra traumuotas. Kaip bebūtų, rungtynėse viskas galėjo pakrypti visiškai kitaip, nes pirmame kėlinyje žaidimas vyko į abi puses ir mes turėjom savo progų, tačiau nesugebėjom įmušt. Tuo metu jie mums įmušė tokį kvailą įvartį, po kurio paleidome žaidimą, o kėlinio pabaigoje praleidome ir antrą įvartį. Tas išmušė iš vėžių ir galima sakyti, kad antroje mačo pusėje varžovai žaidė, o mes bėgiojome paskui kamuolį“,- po rungtynių pasakojo VDU studentas Rokas Musneckis, pridūręs, kad didelis legionierių kiekis komandos rezultatams didelės įtakos nedaro. – Su mūsų turimais legionieriais viskas yra gerai, jie gana draugiški, stengiamės visi gerai sutart, žinoma, žaidžiant yra labai sunku susišnekėti ir suprasti vienas kitą, bet nedarome tragedijos ir verčiamės su tuo, ką turime“,- tikino futbolininkas.

Kol kas VDU komandai sezonas prasidėjo labai prastai – komanda per keturis susitikimus iškovojo vos tašką.

„Mums trūksta susižaidimo, nes kol kas kartais atrodo, kad žaidžiam kiekvienas už save. Toks jausmas, kad dažnai bandome padaryti viską patys, ypač būdami su kamuoliu. Be to, dažnai jeigu tik prasideda nesisekti ar prasileidžiam įvartį, mes nuleidžiam galvas ir tiesiog nebežaidžiam, atiduodam iniciatyvą kitai komandai ir laukiam, kol pasibaigs varžybos. Tikrai turime gerų žaidėjų, kurie tikrai gali žaist, bet labai trūksta noro, užsidegimo aikštėje. Jei susitvarkysim su savimi ir požiūriu, tikiuosi ir manau, kad dar pasieksim ne vieną pergalę. Kaip ir sakiau, tai labai priklausys nuo mūsų požiūrio ir noro žaisti, o ne tik išeiti pasilakstyti ant žolės“,- apie VDU sezono pradžios problemas kalbėjo R. Musneckis.

 

Leave a Reply