Šiauliečiai nestabdo – šįkart sutriuškinta VDU/ ŠA ekipa

Lietuvos studentų futbolo lygoje (LSFL) nesustabdomai ir toliau rungtyniauja Šiaulių universiteto (ŠU) komanda. Šį kartą šiauliečiai namuose rezultatu 9:2 (3:0) VDU/ŠA komandą.

Šiaulių miesto komanda į priekį išsiveržė po Deivido Šešplaukio įvarčio, o iki pirmojo kėlinio pabaigos dar po vieną įvartį pridėjo Kornelijus Petrauskas ir Kildras Kavaliukas.

Antroje mačo dalyje šeimininkai ir toliau nemažino apsukų – per pirmas 10 kėlinio minučių po kartą vėl pasižymėjo D. Šešplaukis ir K. Kavaliauskas.

Tiesa, svečių komanda be įvarčių neliko. 57-ąją minutę pasižymėjo Marius Zabarauskas, o kiek vėliau įvartį pelnė ir Egidijus Dusevičius.

Savo ruožtu du kartus ŠU gretose dar sugebėjo pasižymėti Manfredas Lukjančukas, po kartą pasižymėjo Aivaras Renusas ir Agnius Juozapaitis.

Po rungtynių VDU/ŠA komandos atstovas Marius Zabarauskas įvardino pralaimėjimo priežastis ir pripažino, kad varžovai yra pajėgūs kovoti dėl aukščiausių vietų LSFL.

„Visas rungtynes daugiau ar mažiau stengėmės kontratakuoti, tačiau būdavo labai sunku, kai atidavę daug jėgų gynyboje praleisdavome kuriozinius įvarčius. Neturėjome pilnavertės sudėties, vartininko, kurio trūko net paprasčiausiose situacijose. Vartuose stovėjo aikštės žaidėjas, startinėje sudėtyje vienas žaidė su trauma, tad tiesiog buvome nepasiruošę. Manau, kad pralaimėjimas rezultatu 2:4 būtų buvęs logiškesnis variantas, tačiau yra kaip yra. Šiaulių universitetas surinkęs labai griausmingą sudėtį ir jei į rungtynes taip rinksis ir ateityje, manau, kad jie yra vieni iš pagrindinių pretendentų triumfuoti“,- pasakojo vieną iš komandos įvarčių įmušęs M. Zabarauskas.

Savo ruožtu du įvarčius prie ŠU pergalės pridėjęs Deividas Šešplaukis atskleidė, kad prieš rungtynes tikėjosi rimtesnės kovos.

„Rungtynes pradėjome susikaupę ir nusiteikę sunkiai kovai, bet tada pastebėjome, kad priešininkai šį kartą nėra pasiruošę ir nėra pajėgūs mums įkasti. Žaidimas vyko pagal mus, žaidėme savo malonumui ir siekėme įmušti kuo daugiau įvarčių. Vėliau šiek tiek atsipalaidavome, bet viskas jau buvo aišku ir mes buvome tiesiog geresni“,- pasakojo D. Šešplaukis, kuris neskubėjo išaukštinti savo komandos pasirodymų sezono pradžioje. – Praėjusiais metais komanda lygiai taip pat gerai pradėjo sezoną, o kitame rate rezultatai labai stipriai krito. Kol kas dar nieko nelaimėjome, tačiau jei neatsipalaiduosime, toliau rinksimės į rungtynes, manau, kad likusi sezono dalis gali būti tokia gera, kokia yra ir pradžia“,- užbaigė Pirmoje lygoje žaidžiantis futbolininkas.

 

Zenono Ripinskio nuotr.

Leave a Reply