Permainingame mače ŠU įveikė KTU komandą

Lietuvos studentų futbolo lygoje (LSFL) pirmąsias savo rungtynes sužaidė ir Kauno Technologijų Universiteto (KTU) futbolininkai, kurie išvykoje rezultatu 2:3 (1:1) pralaimėjo jau antrą pergalę iš eilės iškovojusiam Šiaulių Universitetui (ŠU).

Vos prasidėjus rungtynėms, 9-ąją mačo minutę ŠU komanda jau išsiveržė į priekį. Šeimininkams persvarą suteikė tikslus Kildro Kavaliuko smūgis, į kurį po maždaug dešimties minučių atsakė ir KTU legionierius Davide Piantoni.

Tas pats D. Piantoni jau antrojo kėlinio metu sugebėjo persverti rezultatą KTU naudai, tačiau likus 15 minučių iki mačo pabaigos viskas vėl pradėjo keistis.

77-ąją minutę po Adomo Mikos įvarčio rezultatas vėl tapo lygus, o 81-ąją minutę lemiamą ir pergalingu tapusį įvartį ŠU komandai įmušė Kristupas Petravičius.

„Mums tai buvo tikrai sunkios rungtynės. Turime nemažai naujų žmonių, maždaug pusė startinės sudėties buvo naujai į komandą atvykę žmonės, tad dar tikrai trūksta tarpusavio supratimo, treniruočių. Reikia laiko, kad pajaustume vienas kitą, bet čia laiko klausimas. Naujokai tikrai nebus prastesni už tuos, kurie komandoje buvo pernai. Galiu išskirti mūsų naują legionierių, į ŠU vartus įmušusį du įvarčius. Jis paliko tikrai labai gerą įspūdį.

Kalbant apie Šiaulių komandą, reikia pripažinti, kad jie pergalės buvo vertesni. Žaidė aktyviau, turėjo daugiau progų, o ypač, antro kėlinio pabaigoje. Apmaudu, nes likus 20 minučių dar pirmavome, bet mačo pabaigoje visiškai subyrėjome ir varžovai tuo pasinaudojo. Tragedijos nedarome, nes visas sezonas dar prieš akis“,- po rungtynių pasakojo KTU narys Arvydas Miklovis.

„Nuo rungtynių pradžios turėjome tikslą įmušti greitą įvartį, užspaudėme varžovus ir tą pasiekėme, tačiau tada atsipalaidavome ir praleidome patys. Po pertraukos pradėjome labai susikaupę, buvome prispaudę varžovus, bet ir vėl praleidome po kontratakos. Neturėjome kur dėtis, nenuleidome galvų ir sugebėjo atsitiesti bei iškovoti pergalę. Manau, kad pergalę nulėmė būtent mūsų kovingumas ir antrame kėlinyje įrodėme, kad esame tos pergalės verti“,- apie rungtynes kalbėjo ŠU narys Deividas Klimas.

 

     Zenono Ripinskio nuotr.

Leave a Reply