Fantastiškas VDU/ŠA proveržis prieš LSU garantavo triuškinamą pergalę

Dar vienoje LSFL (Lietuvos studentų futbolo lygoje) sužaistos rungtynės, kuriose pateigta tam tikra staigmena. Namuose, LEU stadione, VDU/ ŠA studentai priėmė svečius iš Kauno, LSU studentus. Nors po pirmojo kėlinio dar niekas nebuvo aišku, tačiau jau antrajame pilnai įsitvirtino aikštės šeimininkai ir laimėjo rungtynes rezultatu 4:0!

Susitikimą abi komandos pradėjo panašiai. Kartkartėmis perlaikytas kamuolys ar žaidimo brokas atiduodant komandos draugams tikslius perdavimus trukdė kurti aštresnį žaidimą. Visgi, po truputį žaidimo ritmą pagavę, VDU/ ŠA futbolininkai, susikūrė pirmąją realią progą, kuria ir pasinaudojo. Komandos naujokas Eimantas Kotovas atliko smūgį paskutiniąją pirmojo kėlinio minutę, kuris buvo tikslus.

Antroje žaidimo dalyje vaizdas aikštelėje labai pakito. Šeimininkai visiškai perėmė iniciatyvą, o kauniečiams liko tik garbingai sužaisti likusias minutes, kurių dar buvo likę daug. Nestipriausiomis sudėtimis žaidusioms komandoms buvo sunku, tačiau viena ekipa pasistengė labiau, dėl ko pelnė dar tris įvarčius.

Antrąjį įvartį, kėliniui įsibegėjus, pelnė Andrius Kazakevičius. Trečiąjį – patranką iš toli iššovė Aivaras Meškinis 76-ąją minutę. Paskutinysis įvartis krito 88-ąją minutę, po pozicinės ir aktyvios šeimininkų atakos, kurios metu kauniečiai sunkiai besigynė, palikdami savo vartininką vieną prieš visą kariauną.

LSU treneris Tomas Miliauskas:

„Žaidėme tokia sudėtimi, kurioje nebuvo 6-7 starto žaidėjų, todėl teko remtis pirmakursių pagalba. Prasileidome pirmąjį įvartį, tuomet antrą, po kurio visiškai subirome ir nepildėme savo iškeltų užduočių. Norėjome kartkartėmis paspausti, ir drausmingai gintis, jog negautume kontratakų, tačiau viskas gavosi kiek kitaip.“ – liūdna mina dėstė T. Miliauskas.

VDU ŠA treneris Donatas Gražulis:

„Pirmoji mintis, kuri šauna į galva, tai tokia, jog svarbu pasitikėti savo žaidėjais, o šie atsiperka savo atsidavimu futbolo aikštelėje. Kalbant apie žaidimą, startavome sunkiai, nestipriausios sudėties. 10 minučių vartuose stovėjo aikštės žaidėjas, o tik vėliau pasirodė tikrasis vartininkas. Tačiau pelnę pirmąjį įvartį rungtynių situacija kaip mat pasikeitė ir mums tapo žymiai lengviau.

Buvo momentų, kuomet futbolas tapo labai atviras, ties vienais ir kitais vartais, tačiau labiau susitelkę į gynybą ir drausmingai perėję aukščiau išvengėme nedėkingų situacijų. Jeigu jie būtų išlyginę, manau, žaidimo baigtis galėjo būti visai kitokia. Tačiau, mūsų laimei, to neatsitiko, o mes pelnėme dar du įvarčius.“ – komandos žadimą reziumavo D. Gražulis.

Leave a Reply