I.Karklelis: „Iš Klaipėdos – su emocijų banga“

Savaitgalį Klaipėdos stadione praūžusiame dviejų dienų Lietuvos studentų mažojo futbolo (8×8) turnyre žibėjo Lietuvos Edukologijos universiteto studentai. Vilniečiai savo grupėje sužaidė lygiosiomis su VDU komanda (1:1), įveikė KTU (1:0) ir dar užtikrinčiau nugalėjo VGTU futbolininkus (3:0).

Pusfinalyje susitikę su jauna VU komanda demonstravo dar brandesnį futbolą ir taip juos įveikė rezultatu (3:0). Finalinėje kovoje LEU studentams teko susidurti su talentinga VDU komanda ir dar kartą bandyti įrodyti, jog pirmojo susitikimo rezultatas nebuvo atsitiktinumas. Žaisdami disciplinuotai ir taktiškai drausmingai, LEU futbolininkai bendromis pastangomis varžovų baudos aikštelėje uždirbo baudinį, kuomet VDU žaidėjas sužaidė ranka. Baudos smūgis buvo patikėtas Aivarui Meškiniui, kuris šaltakraujiškai jį realizavo. Šis įvartis buvo vienintelis finalo dvikovoje. Taip LEU futbolininkai laimėjo Lietuvos studentų mažąjį futbolo turnyrą ir kėlė čempionų taurę!

LEU futbolininkas Igor Karklelis su malonumu prisimena sėkmingas rungtynes ir dalinasi karštais įspūdžiais iš dviejų dienų trukusio turnyro:

„Kelionė į Klaipedą buvo ilga, tačiau ji buvo tokia ne tik mums, bet ir mūsų varžovams. Į turnyrą atvykome šiek tiek anksčiau, tad turėjome poilsio. Pirmas rungtynes žaidėme prieš VGTU. Laimėjome jas užtikrintai, o tai leido padaryti kamuolio kontrolė, progos, kurias susikūrėme ir išnaudojome.

Sunkiausia buvo priprasti prie dangos, kamuolio ir neįprasto formato 8 prieš 8. Kadangi dauguma iš mūsų nežaidė lauke viso žiemos sezono metu, tad pereiti iš futsal’o į lauką buvo išties nelengva. Tačiau greitai adaptavomes ir laimėjome antras rungtynes prieš KTU.

Antra diena buvo sunki, nes žaidėme trejas rungtynes. Pirmose rungtynėse žaidėme prieš VDU komandą, o toji kova buvo itin sunki. VDU rungtyniavo išties puikiai. Po atkaklios dvikovos, rungtynės baigėsi 1-1.

Pusfinalyje laimėjom prieš VU ir patekome į turnyro finalą prieš VDU komandą. Tiek LEU, tiek VDU finale rodė tikrai gerą žaidimą, tačiau, žaidėjas iš VDU sužaidė ranka baudos aikštelėje ir teisėjas paskyrė 11 metrų baudinį. Aivaras Meškinis realizavo smugį ir taip buvo pripažintas geriausiu komandos žaidėju.

Iš turnyro grįžome su gera nuotaika, daugybę emocijų ir iškovota taure. Organizacija puikiai surengė šį kasmetinį turnyrą, už ką esame dėkingi! – įspūdžiais dalinosi. I.Karklelis.

Leave a Reply