Bronzinis VU narys P.Kalimavičius: „Progų nerealizacija neleido pakilti aukščiau“

Klaipėdoje vykusio Lietuvos studentų mažojo futbolo (8×8) turnyre bronzo medaliais dabinosi dar vienas Vilniaus universitetas – VU. Futbolininkai pradėjo kovas būdami trijų komandų grupėje, kadangi LSU (Lietuvos Sporto Universitetas) atsiėmė paraišką dalyvauti turnyre.

VU pirmoje kovoje pergalingai sužaidė su KU studentais (3:2), o kitose rungtynėse vilniečiams teko pripažinti ASU futbolininkų pranašumą (0:1). Nepaisant tik vienos iškovotos pergalės savo grupėje, VU studentams užteko to ir savo įvarčių santykiu, aplenkę ASU futbolininkus, prasibrovė į pusfinalio rungtynes.

Prasibrovus į pusfinalį, VU rinktinės narių laukė atkaklūs LEU futbolininkai. Nors pirmoji sutikimo dalis buvo daug žadanti ir atkakli, kitoje pusėje visus reikalus išsprendė LEU ir taip įveikė VU rezultatu 3:0.

VU studentams nepatekus į finalą, teko kautis dėl bronzos medalių su pajūrio rinktine, KU studentais. Šiame lemiamame susitikime kovos būta atkaklios. Pirmoji rungtynių pusė baigėsi rezultatu 1:1. Tačiau antroje, VU futbolininkai susiėmė ir perėmė iniciatyvą. Taip šie įveikė KU futbolininkus rezultatu 4:1 (1:1) ir dabinosi Lietuvos studentų mažojo futbolo (8×8) bronzos medaliais!

VU futbolo rinktinės narys Povilas Kalimavičius įvardija pagrindinę priežastį, kuri neleido kovoti dėl dar aukštesnių vietų ir tuo pačiu džiaugiasi komandos pasirodymu lemiamose rungtynėse:

„Na, visų pirma, kelionė buvo ne viena iš trumpiausių, tačiau ir ne viena iš nuobodžiausių. Visada kelionės į Klaipėdą būna savotiškos, linksmos, su geromis nuotaikomis aptarinėjame artėjančias varžybas ir daugelį kitų temų, susijusių su komanda.

Pirmasis susitikimas su ASU skaudžiai nuvylė, kadangi buvo nutraukta ilga tarpusavio akistatų pergalių serija, nors ir puikiai sekėsi žaisti, tačiau vis pritrūkdavo padėti paskutinį tašką – įmušti įvartį. Po pralaimėjimo sekė apmaudas ir dvejonės, tačiau tikslas buvo vienas – nugalėti kitose rungtynėse ir iškovoti kelialapį į pusfinalį.

Antrame susitikime teko žaisti su Klaipėdos Universiteto futbolininkais. Sakyčiau, jog vėl žaidėme tikrai puikiai, tačiau susidūrėme su ta pačia problema kaip ir pirmose rungtynese – progų nerealizavimas. Varžovai už tai mus nubaudė dukart ir tik rungtynių pabaigoje, likus keliolikai sekundžių, įmušėme lemiamą įvartį ir išplėšėme pergalę 3:2.

Sunkiausia buvo žaisti su LEU futbolininkais. Tikrai stiprūs ir neparankūs mums varžovai. Kova buvo ganėtinai apylygė. Pirmajame kelinyje dominavome mes, tačiau vėl nerealizuotos progos atsisuko prieš mus ir antrajame kelinyje ryškiai nusileidome varžovams.

Vykdydami trenerio nurodymus esminių klaidų daug nepadarėme, viską lėmė neišnaudotos progos. Manau, tai jau būtų individualus meistriškumo trūkumas ir šaltų nervų nebuvimas lemiamais momentais. Neišnaudotos progos atsisuko prieš mus pačius, o tai ir lėmė faktorių, kodėl nepatekome į finalą ir kovojome dėl trečios vietos.

Turnyras išties nuostabus. Oras buvo pasakiškas futbolui! Paskutiniu metu studentų čempionatų lygis vis kyla, universitetai suburia puikias ir stiprias komandas, kas ir paverčia tokius turnyrus, kaip šis, tik įdomesnius! – įspūdžiais dalinosi P. Kalimavičius.

Leave a Reply