Kauno sporto halę drebins kalėdinis studenčių turnyras

Gruodžio 18 dieną Kauno sporto halėje vyks Lietuvos studentų futbolo lygos organizuojamas kalėdinis Lietuvos studenčių merginų salės futbolo turnyra, kuriame jėgas išmėgins ŠU, LEU, VU, LSU ir KTU universitetų komandos.

LEU vyriausiasis treneris Donatas Gražulis prisimena LEU studenčių ankstesnius pasirodymus ir teigia, jog svarbiausia šiame turnyre – geros nuotaikos ir tokios pat komandinės dvasios:

„Berods, LEU merginų komanda su kitu aukštųjų mokyklų studentėmis yra žaidusios dviejuose turnyruose. Viename laimėjome, o kitą kartą nepasisekė užimti prizinės vietos. Tačiau merginų futbolo turnyras – ne naujiena LEU, kadangi pas mus tradiciškai vykdavo turnyrėliai arba rungtynės, kur rungtyniaudavo trečiakursės studentės, pasibaigus futbolo dalyko pratybų ir paskaitų ciklui. Rungtyniaudavome ir tarpusavyje, ir su Vilniaus miesto merginų komandomis.

Dėl lūkesčių, manau, pirmiausia norėtųsi geros nuotaikos, kokybiškesnio futbolo žaidimo ir geros komandinės dvasios. Kadangi nėra daug laiko pasiruošti tokiam turnyrui, tai tiesiog to ir norime. Rezultatai jau antraeilis dalykas. Pagrindinis trūkumas, kad nei su vaikinų komanda įmanoma visapusiškai pasiruošti, nei su merginų. Trūksta jau ir studentams laiko treniruotėms, visi dirbantys… Suprantama – juk reikia ir išgyventi šiais laikais. Linkiu tik gero laiko ir gerų emocijų!“, – palinkėjimus žarstė D. Gražulis.

KTU atstovė ir studenčių futbolo Kalėdų taurės čempione praeityje tapusi Kamilė Vaičiulaitytė tik teigiamai prisimena šio rengiamo turnyro epizodus ir viliasi, jog tai taps gražia tradicija kasmet:

„Labai patiko šio turnyro patirtis. Paskutinės rungtynės prieš Šiaulių futbolininkes dėl taurės buvo labai įtemptos, iki pat paskutinio teisėjo švilpuko. Tokia pergalė yra pati saldžiausia, pati kaip svarus įvertinimas. Tačiau turiu paminėti, kad komanda stiprino ir ne KTU merginos.

Šiemet pavyko surasti daugiau KTU merginų, nors, manau, kad iššūkis gan drastiškas. Komanda komplektuota tik iš KTU studenčių, o sudėtis ženkliai pasikeitusi. Žinoma, stengsimės kovoti kiekvienoje kovoje ir tikimės, kad galbūt pretenduosime į prizines vietas, nors svarbiausia – smagiai praleisti laiką šauniame turnyre.

Džiugina pati idėja, galimybė varžytis prieš kitus universitetus. Neslėpsiu, smagu su kitų universitetų atstovėmis pajuokauti, paerzinti viena kitą, kad mūsų universitetas geriausias. Prieš du metus vykusiame turnyre organizacija įgyvendinta fantastiškai, daug teigiamų emocijų, efektyviai išnaudotas visas laikas, įvairios linksmos užduotėlės per pertraukas. Tačiau praeitais metais renginys nevyko, galbūt tiesiog būtų smagu, kad tai taptų jaukia tradicija prieš šventes, kiekvienais metais.“ – savo norais dalinosi K. Vaičiulaitytė.

ŠU merginų rinktinės žaidėja Simona Veličkaitė, kuri taip pat turi patirties tokiuose turnyruose tikino, kad šiemet tikslas yra vienas – tapti čempionėmis.

„Kasmet dalyvaujame SELL žaidynėse, todėl atstovauti savo universitetui nebus nauja. Tokiame turnyre, kuris vyks šiais metais, esu dalyvavusi prieš du metus. Tada pralaimėjome KTU ir užėmėme antrą vietą. Šiais metais tikiu, kad pasirodysime geriau ir tapsime čempionėmis. Labai smagu, kad galime dalyvauti rungtynėse ne tik atstovaujant savo klubui, bet ir universitetui. Taip pat šaunu, kad turnyras neapsiriboja tik rungtynėmis, o priedo to būna ir įvairių rungčių, žaidimų, kur galima linksmai praleisti laiką“, – savo patirtimi dalijosi S. Veličkaitė.

VU rinktinės narė Laura Ruzgutė nekantrauja išbėgti į aikštelę ir išbandyti jėgas kovoje su universitetais:

„Lūkesčiai šiais metais yra nauja patirtis, žaidžiant kitokio formato rungtynes, naujos emocijos ir nauji veidai aikštėje. Nekantraujame išbandyti savo jėgas su kitais universitetais, įsivertinti savo aukštosios mokyklos lygį ir tuo pačiu jį kelti!

Džiugina tai, kad apskritai yra rengiamas merginų futbolo turnyras tarp universitetų, nes tai iš dalies apjungia net ir kitų sporto šakų atstoves išbandyti savo jėgas futbole bei garsinti universitetą. Tačiau norėtųsi, jog tokių turnyrų būtų daugiau, o ne kartą per metus“, – mintimis dalinosi L. Ruzgutė.

LSU atstovė Skaistė Bajorinaitė prisipažįsta, jog jai tai pirmoji patirtis, atstovaujant universitetui, bet keliami tikslai komandai yra ne ką mažesni nei prieš dvejus metus.

„Pati tokiame turnyre dalyvauju pirmą kartą, bet žinau, kad prieš tai vykusiame turnyre LSU komanda užėmė 3 vietą. Šiemet tikimės įnirtingos kovos ir manome, kad visos komandos bus ganėtinai stiprios, bet žadame sužaisti kuo geriau ir užimti bent prizinę vietą.

Turnyras Kauno Sporto halėje prasidės 17:00 valandą.

Leave a Reply