KTU triumfas, LEU – eilinė nesėkmė

LSFL pradžioje stebinę LEU futbolininkai ir vėl suklupo. LFF stadione priėmę KTU, jie nusileido rezultatu 0:1. Nors kova atrodė apylygė, visgi, tris taškus namo parsivežė kauniečiai.

Rungtynių pradžioje iniciatyvą rodė svečiai. Šie stengėsi spausti šeimininkus ir įmušti greitą įvartį. Sukūrė nemažai aštresnių progų, tačiau atkaklesnes atakas nugesindavo sėkmingai žaidę LEU gynėjai.

Pamažu žaidimas išsilygino ir šeimininkai, įsibėgėję į žaidimo ritmą, patys pradėjo improvizuoti varžovų pusėje. Visgi, per didelis noras prasibrauti pro varžovų gynybinę sieną ir taip įeiti su kamuoliu į vartus buvo nesėkmingas. O tai kartojosi ne kartą.

Banguojantį futbolą žaidusios komandos realesnių progų pirmoje pusėje ir nesukūrė. Sugrįžus po pertraukos, vaizdas nelabai skyrėsi. Abi komandos ieškojo galimybių prasiveržti, tačiau nesėkmingai.

Kiek aktyvesni pasirodė KTU ekipa. Ši vis smūgiuodavo iš toli, ieškojo būdų, ko labiau trūko LEU futbolininkams. Galų gale, 72-ąją minutę, Benas Kudirka po rikošeto sugebėjo įsprausti kamuolį į vartų tinklą ir taip išvesti komandą į priekį.

Įmuštas įvartis kiek pagyvino šeimininkų žaidimą ir šie jau buvo besikūrę realią progą pasižymėti, kurios autoriumi tapo Rimvydas Balčiūnas. Apvesdamas du varžovus, pastarasis buvo pargriautas prie pat baudos aikštelės ribų. Tačiau, iki 11 metrų baudinio kiek pritrūko ir lengvo įvarčio pelnyti nepavyko.

Susitikime daugiau nieko aštresnio nesukūrus, teisėjas skelbė pabaigą ir KTU pergalę rezultatu 1:0.

KTU komandos žaidėjas Dalius Žukauskas džiaugiasi, kad pavyko namo grįžti ne tuščiomis, o su papildomais taškais, kurie labai svarbūs po kiekvienos dvikovos.

„Pergalė iškovota labai svarbi, nes šiais metais visos komandos žaidžia labai apylygiai ir kiekviena pergalė labai vertinga. Džiugu, kad ir ne stipriausia sudėtimi sugebėjome iškovoti 3 taškus. Rezultatas dėsningas, nes didžiąją rungtynių dalį kontroliavome mes, gal kiek davėme erdvės varžovams rengti atakas rungtynių pabaigoje po pelnyto įvarčio.

Sekėsi kontroliuoti kamuolį bei tiksliais perdavinėti kamuolį aikštės viduryje bei rengti atakas per kraštus. Turbūt labiausiai nesisekė išnaudoti susikurtas progas ir aštriai sužaisti puolime, nors džiugu, kad atlikome daug smūgių į vartus.

Įvarčiui pelnyti prireikė šiek tiek sėkmės, nes kamuolys atsidūrė vartų tinkle po rikošeto. Žinoma, buvo džiugu, kad po tiek smūgių pagaliau pavyko pramušti LEU gynybą.“ – komandos sėkme dalinosi D.Žukauskas.

LEU rinktinės atstovas Eimantas Budreckas neslepia nusivylimo, jog komandai paskutiniuoju metu vis nesiseka.

„Mūsų žaidimas buvo kiek blankokas. Varžovai irgi nestebino, tačiau jie bent smūgiavo iš toli, ko buvo galima pasigesti pas mus. Mes kažkodėl norėjome įsivaryti kamuolį į vartus, nors galėjome mušti iš toliau daugiau ir galbūt viskas būtų buvę kiek kitaip.

Į rungtynes atvyko beveik visi pagrindiniai žaidėjai. Gaila, trūko vieno mūsų lyderių Aivaro Meškinio, kuris dažniausiai būna aštresnių progų sukūrimo iniciatorius. Tačiau, yra kaip yra.

Labai norėjome pergalės, labai reikėjo taškų, bet kamuolys apvalus. Šį kartą pasisekė varžovams, kurie pelnė įvartį tik po rikošeto. Treneris akcentavo, jog būtume labiau susikoncentravę į žaidimą ir nebūtume tokie perdegę kaip rungtynėse su VU. Visgi, emocinis paklydimas privedė prie pralaimėjimų.“ – po nesėkmingo žaidimo nuogąstavo E. Budreckas.

Leave a Reply