Progas kūrę šiauliečiai vos išgelbėjo tašką

Lietuvos Studentų Futbolo Lygoje (LSFL) užfiksuotas dar vienas taikus išsiskyrimas. Tiesa, jo baigtis kiek dramatiška. Šį kartą, turnyrinės lentelės lyderiai ŠU namuose vos nesuklupo prieš KTU ekipą.

Nors didžiąją laiko dalį kamuolio kontrolę palaikė ŠU futbolininkai, pirmąjį įvartį sugebėjo pelnyti KTU, kai Arnoldas Trakselis 60-ąją minutę tiksliai realizavo 11m baudinį.

Visgi, saulės miesto studentai sugebėjo pasižymėti pačioje rungtynių pabaigoje ir taip išsigelbėti nuo pralaimėjimo. 90-ąją minutę lygiąsias savo komandai padovanojo Aivaras Renusas.

ŠU atstovaujantis Arnas Alūzas rungtynes vertina dvejopai – lygiosios blogai, tačiau išgelbėtas taškai ne taip ir blogai.

„Namuose prieš bet kokį varžovą tenkina tik pergalės. Todėl lygiosios prieš KTU nėra geras rezultatas. Manau, tikrai buvome stipresni, kontroliavome kamuolį, turėjome daug progų, kelis kartus kamuolys atsimušė į vartų konstrukcijas. Kauniečiai gan tvarkingai gynėsi, turėdami progų, bandė kontratakuoti, bet kažkuo labai nenustebino, panašaus žaidimo ir tikėjomės.

Kontroliavome rungtynes, bet koją kaip jau sakiau, pakišo realizacija. Pirmajame kėlinyje traumą patyrė mūsų puolėjas, neturėjome daug atsarginių žaidėjų, o tai dar apsunkino užduotį įmušti įvartį. Praleidę įvartį, dar labiau spaudėme varžovus ir paskutinę minutę pavyko pasižymėti.

Mintys po rungtynių dvejopos, kadangi KTU progų beveik neturėjo, o mes pasižymėti galėjome tikrai daugiau nei kartą, tad lygiosios komandos netenkina. Bet žinant, jog įmušėme tik pačioje pabaigoje, tai galėjome ir pralošti. Trūko kelių žaidėjų, galbūt su jais būtų buvę kitaip. Kol kas nesame pralaimėję, taigi, svarbiausia, kad sugebėjome išsikapstyti ir iškovoti bent tašką. Žiūrime į kitas rungtynes ir sieksime sugrįžti į pergalių kelią“, – entuziazmo neslėpė A. Alūzas.

KTU vartininkas Karolis Pūras pripažino, jog šio komanda žaidė antruoju numeriu, tačiau sėkmės pakako, jog namo parsivežtų bent tašką.

„Šios rungtynės Šiauliuose buvo vienos iš sunkesnių, kurias teko žaisti šį sezoną. Pačios rungtynės buvo gan įdomios ir intriguojančios, nes jas galėjo laimėti tiek viena, tiek kita komanda. Šiaulių komanda paliko tikrai gerą įspūdį, tikrai turi gerą sudėtį ir demonstruoja gražų futbolą.

Mums teko žaisti antruoju numeriu, kas mums sekėsi gan neblogai. Dėl to pelnėme pirmąjį įvartį nuo 11 m. žymos. Po šio įvarčio ŠU žaidimas dar labiau suaktyvėjo ir jie sukūrė gan pavojingų epizodų. Gaila, likus 15min iki rungtynių pabaigos, mes turėjome šimtaprocentinę progą, kurios, deja, nepavyko realizuoti.

Šiose rungtynėse mūsų komandai sekėsi palaikyti komandišką žaidimą, padėjome vienas kitam, žaidėme drąsiai, taisėme vieni kitų klaidas. Gaila, nepasisekė išlaikyti koncentracijos iki rungtynių pabaigos.

Rezultatą vertinti sunku. Jei žiūrėtume per prizmę, kad ŠU įmušė paskutinę sekundę, rezultatas tikrai netenkina. Gaila. Bet jei žiūrėtume per žaidimo prizmę, visą rungtynių eigą – rezultatas dėsningas ir ganėtinai tenkinantis.

Šios rungtynes buvo puiki proga i Kauną parsivežti 3 taškus, bet ta proga nepasinaudojome. Tačiau to labai nesureikšminame. Tai jau užverstas lapas ir visa komanda su nekantrumu laukia kitų rungtynių, kuriose tikimės parsivežti 3 taškus.

Norėčiau labai pasidžiaugti, kad LSFL lygis kyla, kad šiais metais pasijungė tikrai stipri ŠU komanda. Apskritai, visos komandos šį sezoną yra apylygės. Negali net bandyti atspėti, kas kada laimės – lyderių nėra, visi kovoja dėl kiekvieno taško. Taip pat labai džiugu, kad LSFL lygis kyla ir internetinėje erdvėje. Lyga jau turi savo oficialų interneto puslapį (dar kuriamas), informacija visus pasiekia greitai. Tai labai džiugu.  Trūksta tik daugiau žiūrovų LSFL rungtynėse. Bet tikiu, kad su laiku šis faktorius tikrai pagerės.“ – mintimis dalinosi K. Pūras.

 

Leave a Reply