Emocijoms aprimus – LEU apie 7 praleistus įvarčius

Lietuvos Studentų Futbolo Lygoje (LSFL) III turo rungtynėse, Šiaulių centriniame stadione buvo užfiksuotas kiek netikėtas rezultatas lygos gerbėjų ir žaidėjų akims. Susitikime, kuriame dalyvavo šeimininkai ŠU studentai ir svečiai iš Vilniaus LEU, įvarčių gausa pasižymėjo šiauliečiai, kurie net 7:0 nugalėjo vilniečius.

Rungtynės iki pirmojo kėlinio buvo gan apylygios. Tačiau didžiąją laiko dalį kamuolį kontroliavo šeimininkai. Šie jau kėlinio pradžioje, 9 min. sugebėjo pelnyti greitą įvartį ir taip įvesti šiek tiek chaoso į svečių žaidimą. Įvarčio autoriumi tapo Donatas Strockis. Pirmoji susitikimo dalis ir baigėsi 1:0 šeimininkų naudai.

Antroje dalyje šiauliečiai apsukų nemažino ir dar kartą pelnė greitą įvartį (53 min.). Šį kartą tiksliai pasižymėjo Adomas Mika. Patyrę dar vieną sėkmingą šeimininkų išpuolį, LEU futbolininkai palūžo psichologiškai ir likusį laiką tiesiog atsimušinėjo.

Šiauliečiai paragavę įvarčių skonį vadelių neatleido, o tik dar sustiprino savo pajėgas puolamojoje grandyje. Nuo 65 min. likę 5 įvarčiai krito beveik kas 5 minutes. Jų autoriais tapo: Valdas Rubel, Artūras Pečiulis, Mindaugas Rudaitis ir dukart Vytaras Bloškys.

LEU atstovas Lukas Ankudinovas neslepia nusivylimo parsivešdamas namo skaudų pralaimėjimą, tačiau neabejoja, jog antrajame susitikime su šiauliečiais bus visiškai kitaip:

„Nebuvome stipriausios sudėties, bet to negalima kaltinti. Reikia žaisti ir kovoti tokia sudėtimi, kokia yra. Nepasakyčiau, kad toks rezultatas atspindi vaizdą aikštelėje. Visgi, pirmas rungtynių kėlinys buvo apylygis, tik tiek, kad prasileidome greitą įvartį. Tačiau tai buvo vienintelis įvartis per visą kėlinį.

Po pertraukos grįžome nusiteikę pakovoti dar stipriau ir rimčiau, bet vėl gavome antrą greitą įvartį. Dėl to kiti žaidėjai nuleido rankas. O tada prasidėjo šiauliečių šou, kurio metu įvarčiai krito vienas po kito. Bet manau, jog antrajame rate, kai šiauliečiai atvyks pas mus į Vilnių, nebeleisime taip lengvai mus palaužti. Žaisime kur kas rimčiau nusiteikę ir susitelkę tik į pergalę.

Progų turėjome ir mes, smūgiavome iš toli, bandėme kontratakuoti. Ypač priekinėje linijoje pasižymėjo Tomas Bielickas, kuris vis bandydavo pabėgti nuo varžovų gynėjų, tačiau jį vis pasivydavo, o iš komandos draugų pagalbos nebesulaukdavo.

Nemanyčiau, kad čia buvo vienos iš sunkiausių rungtynių. Tiesiog per anksti nuleidome rankas ir nebetikėjome savo jėgomis. Tikrai esame turėję sunkesnių susitikimų.“ – prisiminimais dalinosi L.Ankudinovas.

 

Foto: Zenono Ripinskio

Leave a Reply