LEU atstovaujantis A.Meškinis: „Tikslas vienas – pirma vieta“

Lietuvos Studentų Futbolo Lygoje (LSFL) po dviejų turų kol kas nėra aiškaus lyderio. Komandos žaidžia viena geriau už kitą, vienos vieną dieną užtikrinčiau, kitą kiek prasčiau. Nepaisant banguojančio žaidimo, kol kas lygos viršūnėje su 6 taškais po dviejų rungtynių įsitaisė LEU rinktinė, nugalėjusi VDU ir VGTU. Jiems ant kulnų su 4 taškais lipa ŠU komanda. Na, o kad trečiojo turo laukimas neprailgtų, pakalbinome LEU ir VGTU komandų atstovus, kurie pasidalino mintimis apie pačią lygą bei komandų startus joje.

LEU komandos narys ir vienas įvarčio autorių Aivaras Meškinis savęs nevadina lyderiu, bet išskiria, jog komandoje vyrauja viena lyderio vaidmenį atliekanti savybė, tai – vieningumas.

Rungtynės su VGTU komanda buvo gan kovingos. Manau, laimėjome ne kamuolio kontrole, bet geresne taktika ir kovingumu. Jie, žinoma, turi geresnį treniruotumą, nes treniruojasi žymiai dažniau nei mes. Mūsiškių dauguma žaidžia skirtingose komandose ir paprasčiausiai nespėja ateiti į treniruotes kartu su universiteto studentų komanda. Todėl žaidžiant yra kiek sunkiau taktiškai lipdyti žaidimą, tačiau, esame kovotojai, o tai ir kol kas leido pradėti LSFL dviem pergalėmis.

Komandoje išskirti lyderių negaliu. Mes visi esame lyderiai. Visi vieni kitiems padedame. Suklydęs viename epizode, draugas ištaiso kitame, o tai ir veda komandą į sėkmingą susižaidimą. Nors pirmųjų rungtynių pats nežaidžiau, tačiau iš sužaistų rungtynių ir praėjusių metų galiu išskirti VGTU komandą, kuri tikrai atrodo pasiruošusi čempionatui. Jie turi aukštų žaidėjų, taip pat, kiek esu matęs, dažnai treniruojasi. Bet, manau, visos rungtynės bus rimtos ir kovingos, nes kiekvienas universitetas nori pasirodyti kuo geriau. Ne išimtis ir mes. Tikslas vienas – pirmoji vieta“, – apie aukštus komandos tikslus kalbėjo A.Meškinis.

VGTU futbolo komandos vartininkas ir kapitonas Ronaldas Grižas neabejoja, jog šio komanda Studentų lygoje dar gali nustebinti ir vėl įrodyti, jog praėjusiais metais neveltui tapo vicečempionais.

Komandos startas – lygiosios ir pralaimėjimas.

Turbūt ne to tikėjotės? Komandos sezono pradžią sunku ir vertinti. Komanda dar nėra susižaidusi, trūksta tarpusavio supratimo aikštėje, nes atvyko daug naujų žaidėjų – pirmakursių, kurie dar tik adaptuojasi komandoje, bet laikui bėgant, manau, atsiras ta puiki komandinė atmosfera, kuria ir garsėja VGTU komanda. Juo labiau turim puikų trenerį, kuris tikrai neleis nuleisti galvų ir užmotyvuos siekti aukščiausių tikslų, tad dviejų rungtynių rezultatai dar nieko nesako, visas sezonas prieš akis.

Treneris minėjo, jog tikitės bent antros vietos, jūsų nuomone, ar realu kilti ir aukščiau?

Kalbant apie sezono tikslus, manau, šiais metais surinkta tikrai perspektyvi komanda ir iš jos galima tikėtis aukščiausių rezultatų. Todėl pilnai sutinku su treneriu. Stengsimės jau būsimose rungtynėse reabilituotis pasiekdami pergalę.

Ką galite pasakyti apie kitas komandas, su kuriomis teko žaisti? Ar lygis LSFL kiek padidėjo nuo praėjusių metų?

Šį sezoną teko sužaisti tik dvejas rungtynes prieš ŠU ir LEU universitetų komandas, tad apie visą LSFL futbolo lygį sunku dar kažką ir pasakyti, bet ŠU tikrai maloniai nustebino. Surinkta pajėgi komanda ir turbūt jie bus vieni iš pretendentų kovojant dėl medalių. Be to, mano nuomone, šis sezonas bus labai intriguojantis ir nebus tokio aiškaus vieno lyderio, kaip praėjusį sezoną, tad laukia dar daug įdomių dvikovų.

Kas sunkiausia, žaidžiant vartininko pozicijoje?

Futbolas nėra lengvas žaidimas, bet kada žaidi su aistra ir malonumu – apie tuos sunkumus negalvoji.

3 turo rungtynės vyks Spalio 4-5 dienomis:

Spalio 4d. VGTU – KTU 16:30 (LEU stadionas)

Spalio 5d. VU – LSU 17:00 (VU stadionas)

Spalio 5d. ŠU – LEU 17:00 (Šiaulių miesto centrinis stadionas)

Leave a Reply