LEU palaužė VGTU bei tapo vienvaldžiu LSFL lyderiu

Rugsėjo 25-ąją sužaistos II Lietuvos Studentų Futbolo Lygos (LSFL) turo rungtynės, kuriose po dramatiškos kovos tris taškus į savo sąskaitą įsirašė LEU futbolininkai, palaužę VGTU komandą rezultatu 2:1 (0:0).

Pirmąjį kėlinį abi komandos pradėjo atsargiai. Žaidėjai ieškojo progų įsiveržti į baudos aikštelę ar prasmūgiuoti iš toliau, tačiau sėkmingai žaidę abiejų komandų gynėjai dažniausiai to daryti varžovams neleido. Kėlinys ir baigėsi be įvarčių, ir be pavojingesnių atakų.

Antroje žaidimo pusėje prasidėjo kiek įnirtingesnė kova. Futbolas tapo atviresnis. Pirmąją puikią progą susikūrė VGTU puolamoji grandis, kai po perdavimo iš kairiojo krašto Artūras Skuratovič nesugebėjo „uždaryti perdavimo“ ir tokiu būdu pelnyti įvarčio. Jam šiame epizode sutrukdė LEU vartininkas Domantas Mazgys, pirštų galais pakreipęs kamuolio skriejimo trajektoriją.

Po nesėkmingo epizodo, VGTU nenuleido rankų. Anaiptol. Jie dar didesne jėga šturmavo priešininkų pusę. Šį kartą sėkmingai. Po stipraus smūgio į viršutinį virpstą, kamuolys atšokęs tiesiai Valdui Kondratovič prieš akis, leido šiam nesunkiai susidoroti ir smūgiuoti galva į vartus.

LEU futbolininkai praleidę įvartį žaidimo nestabdė. Dar labiau susiėmė ir po kelių minučių suorganizavo aštrią ataką prie VGTU vartų, kurios smaigalyje atsidūrusiam Tomui Bielickui pasižymėti nepavyko.

Dar vieną puikią progą turėjo ir VGTU ekipa, kai po atlikto baudinio iš dešiniojo krašto liko tik uždaryti žemai skridusį kamuolį ties tolimuoju vartų virpstu. Padvigubinti rezultato ir vėl nepavyko.

Neilgai trukus, ilgą perdavimą VGTU vartų link pasiuntęs Aivaras Meškinis, sudarė puikią progą pasižymėti komandos draugui Lukui Ankudinovui, kuris pelnė išlyginamąjį įvartį ir sugrąžino į rungtynes intrigą.

Pelnę svarbų įvartį LEU futbolininkai spurto nestabdė ir tik dar labiau norėjo pasižymėti ir pakreipti rungtynių rezultatą savo pusėn. Dar viename epizode sužibėjo tas pats Aivaras Meškinis, kuris nuginklavo VGTU vartininką.

Iki kėlinio pabaigos likus mažiau nei 15 minučių, LEU ekipa perėjo į gynybinį futbolą taip bandydama išsaugoti savo rezultatą. Praėjusių metų LSFL vicečempionai dar ieškojo bandymų prasmūgiuoti į vartus, tačiau čia jų laukė užtikrintai žaidusi LEU gynyba. Niekam nieko aštresnio nebesukūrus, rungtynių teisėjas skelbė LEU pergalę.

II turo likusios rungtynės bus sužaistos

Trečiadienį 19:30, Šiauliuose, Gytarių stadione, kur susitiks ŠU – VU, o kitos rungtynės bus žaidžiamos KTU stadione 18:00, kuriose rungtyniaus KTU – VDU.

Leave a Reply