Paskutinėse sezono rungtynėse VU užsitikrino LSFL čempiono titulą

Paskutinėse 2023/ 2024 metų Lietuvos studentų futbolo lygos rungtynėse Vilniaus universiteto rinktinė 2:0 nugalėjo jau anksčiau bronzą užsitikrinusius Vilniaus Gedimino technikos universiteto futbolininkus bei trečią kartą iš eilės užsitikrino lygos nugalėtojo titulą. Po įvartį nugalėtojams pelnė Džiugas Omilevičius ir Aloyzas Linkevičius.

Rungtynės prasidėjo apylygiai, tačiau sužaidus vos 12 minučių, Dž.Omilevičius puikiu smūgiu iš 26 metrų atidarė rungtynių sąskaitą. Nuo tos akimirkos buvo akivaizdu, kad Rimanto Turskio auklėtiniai pirmosios vietos nebepaleis.

„Varžovams šios rungtynės nieko nelėmė, tad, natūralu, jog jie į aikštę išėjo visiškai nesusikaustę ir nusiteikę parodyti nagus. Vis tik, tas greitas įvartis situaciją kardinaliai pakeitė. Manau, kad ir varžovų treneris sutiks, kad šiandien VU buvo geresnė komanda“, – sakė Rimantas Turskis.

Per pirmąjį kėlinį įvarčių daugiau įmušta nebuvo, o po pertraukos sužaidus septynias minutes, graži VU komandinė ataka virto A.Linkevičiaus smūgiu iš 15 metrų bei antruoju įvarčiu.

Per likusį laiką VU buvo arčiau trečiojo įvarčio nei Vilniaus TECH pirmojo, bet daugiau kartų kamuolys nei vienų, nei kitų vartų tinkle neatsidūrė.

Iki dabar VU dar niekada nebuvo pirmenybių laimėjęs tris kartus paeiliui.

„Kas mane pažįsta, žino, kad man kitos vietos, išskyrus pirmąją, neegzistuoja. Tad, be abejo, smagu. Ypač tai, kad triumfavome paskutinėse rungtynėse. Visai kitoks susidomėjimas tiek iš rektoriaus, tiek iš kanclerio, tiek iš dekano, kurie buvo stadione ir iš arti matė mūsų triumfą. Ačiū jiems, ačiū komandai, ačiū visiems, kurie mus palaikė. Tikrai džiugu, kad nenuvylėme“, – kalbėjo R.Turskis.

 

Galutinė 2023/ 2024 metų LSFL lentelė:

  1. VU
  2. KU
  3. Vilniaus TECH
  4. LSU
  5. VDU
  6. KTU

Paskutinės čempionato rungtynės:

 

Leave a Reply