LSFL finiše – KU užtikrinta pergalė bei iškovotas sidabras

Paskutinėse 2022/ 2023 metų Lietuvos studentų futbolo lygos rungtynėse Klaipėdos universiteto studentai 6:1 išvykoje nugalėjo Lietuvos sporto universiteto komandą bei užsitikrino čempionato sidabro medalius.

Nepaisant galutinės milžiniškos pergalės, klaipėdiečiams nebuvo taip lengva. Jie rungtynių pradžioje praleido įvartį ir buvo atsiliekančiųjų vaidmenyje, o esant rezultatui 2:1, LSU įvarčio autorius Andrius Osvaldo Alfieri nerealizavo 11 metrų baudinio.

Pirmasis įvartis krito sužaidus kiek daugiau nei tris minutes. Labai nesėkmingai gynyboje sužaidę klaipėdiečiai paliko kamuolį A.O.Alfieri, kuris smūgiu iš dvidešimties metrų atidarė rungtynes.

Kauniečių nelaimei, jie priekyje išbuvo vos minutę. Po pakelto kamuolio nuo kampinio gairelės Arminas Gečas pirmasis suskubo prie kamuolio bei išlygino rezultatą.

Šis įvartis tik dar labiau suaktyvino uostamiesčio komandą ir ši turėjo aibę galimybių pasižumėti. Tiesa, sykį net pasiuntė kamuolį į vartus, tačiau epizode buvo užfiksuota nuošalė.

Dar po penkių minučių tokia sėkme LSU pasigirti nebegalėjo. Atšokusį kamuolį už baudos aikštelės ribų gražiu smūgiu į tolimąjį vartų kampą pasiuntė Ignas Paulius, išvedęs savo komandą į priekį.

Tuomet klaipėdiečiai įjungė žemesnę pavarą ir aikštės šeimininkai kaip mat pabandė tuo pasinaudoti. Vis tik, iki pertraukos sukurtos kelios pusprogės rezultato nedavė. Rezultato nedavė ir 11 metrų baudinys, kurį vartininkas Vadimas Trefilovas atrėmė koja.

Ties tuo epizodu LSU rungtynės baigėsi, o KU nutarė maksimaliai įrodyti, kad yra verti sidabro. Iš pradžių prie nuo vartininko atšokusio kamuolio suskubo Jonas Vaitkus, dar po penkių minučių greičio lenktynes laimėjo ir įvarčiu pasižymėjo Marttynas Vėlyvis, pačioje susitikimo pabaigoje dar labiau skirtumą padidino Kingsey Sunday ir Aleksandras Fiodorovas.

Galutinėje rikiuotėje klaipėdiečiai nuo čempionės Vilniaus universiteto komandos atsiliko dviem taškais. LSU su dešimčia taškų užėmė penktąją poziciją.

Leave a Reply