LSFL pradeda naują sezoną. Dėl titulo kovos 6 universitetai

Rugsėjo 26 dieną sostinėje rungtynėmis tarp Vilniaus universiteto ir Vilniaus Gedimino technikos universiteto startuos 2023/ 2024 Lietuvos studentų futbolo lyga. Kaip ir praėjusiais metais, dėl aukso kovos šešių universitetų komandos, titulą gins Vilniaus universiteto atstovai.

„Bandysime darsyk būti pirmi, tačiau puikiai suprantame, kaip tai bus sunku. Aišku, kuo sunkesnė pergalė – tuo ji saldesnė. Turime daug į pirmą kursą įstojusio jaunimo, kuris galės parodyti, ko yra vertas“, – sakė čempionų treneris Rimantas Turskis.

Pirmoji VU varžovė Vilniaus TECH rinktinė praėjusiame sezone užėmė paskutinę šeštą vietą. Anot trenerio Giedriaus Barevičiaus, būsimame sezone matysime kitokią komandą.

„Į pirmą treniruotę susirinko 32 žaidėjai. Ne visi atitinka komandos lygį, bet bent jau galiu būti ramus, jog šiemet neturėsime problemų dėl žaidėjų skaičiaus. Kalbant apie tiklus, tai pagrindinis – mėgavimasis žaidimu.

Eisime į kiekvienas rungtynes kovoti, o rezultatai bus aiškūs dienos pabaigoje. Kiekvienas sportininkas nori laimėti, tai, be abejo, norėtųsi būti aukščiau nei buvome praėjusiame sezone“, – sakė G.Barevičius.

Pavasarį pasibaigusiame čempionate nugalėtojas paaiškėjo paskutiniajame ture. Galiausiai, sidabras atiteko Klaipėdos universiteto, bronza – Vytauto Didžiojo universiteto studentams. Gerokai nuo prizinio trejeto atsiliko Kauno technologijos universitas, Lietuvos sporto universitetas ir minėtas Vilniaus Gedimino technikos universitetas.

„Čempionatą pasitinkame tikrai geromis nuotaikomis, komandą papildė nemažas būrys pajėgių pirmakursių, jaučiasi konkurencija, nes visų net nepavyks įtraukti į paraišką. Vis tik, tikimės, kad atsirinksime geriausius ir šiemet versimės ne pavardėmis, kurios, galbūt, žaidžia aukštesnėse lygose ar geresnėse komandose, o tais, kurie ateina į treniruotes, parodo, kad nori atstovauti universitetui. Galvoju, kad komandą sudarys apie 70 procentų pirmakursių, tai būsime labai jauni.

Kol kas nežinome savo lygio, tad tikėtis kažkokių konkrečių rezultatų yra gana sudėtinga. Geriausiai mūsų pajėgumą parodys pirmieji du turai, per kuriuos žaisime su dviem stipriausiomis praėjusio sezono komandomis KU ir VU. Galvoju, gausime gerų pamokų“, – sakė LSU treneris Tomas Miliauskas.

Be Vilniaus komandų tarpusavio susitikimo, pirmajame ture taip pat žais KU – LSU ir VDU – KTU. Pirmasis ratas turėtų baigtis priešpaskutinę spalio dieną.

Leave a Reply