Dar daugiau sumaišties – KTU sutriuškino KU

Paskutinėse pirmojo Lietuvos studentų futbolo lygos rato rungtynėse Kauno technologijos universiteto rinktinė 3:0 nugalėjo Klaipėdos universiteto futbolininkus ir turnyro lentelėje pakilo į trečiąją poziciją. Klaipėdiečiai, savo ruožtu, nepasinaudojo galimybe tapti pirmojo rato nugalėtojais.

Vos prasidėjus dvikovai, po kauniečių atakos ir perdavimo į baudos aikštelę, kamuolys pataikė į vieno iš KU futbolininkų ranką ir už tai buvo skirtas 11 metrų baudinys. Povilas Malakas jį užtikrintai realizavo bei išvedė savo komandą į priekį.

Po praleisto įvarčio uostamiesčio atstovai nepasimetė ir tvirtai perėmė iniciatyvą į savo rankas. Tiesa, jų žaidimas varžovams buvo pernelyg lengvai nuspėjamas – ilgi perdavimai Valdo Trakio link dažniausiai nei aštrumo, nei pavojaus varžovams nekėlė.

KTU studentai žaidė antru numeriu ir savo galimybių ieškojo kontratakose. Viena jų virto antruoju įvarčiu. Perdavimas iš krašto ir iš kelių metrų Danielius Liaudanskis neklydo.

Po pertraukos klaipėdiečių žaidimas tapo dar aktyvesnis, o kauniečiai dar labiau buvo prispausti prie savųjų vartų. Tiesa, tai jiems netrukdė kontratakuoti ir kurti labai pavojingas progas. Kuo atsakė klaipėdiečiai? Viena itin pavojinga situacija, po kurios pačiuose vartuose buvęs vartininkas sugavo kamuolį ir prispaudė jį ant linijos.

Klaipėdiečiai pradėjo apeliuoti į arbitrus motyvuodami įvarčiu, netrukus aistros paėmė viršų ir pasipylė geltonos kortelės. Antrojo kėlinio viduryje teisėjas Ainį Vilavičių pašalino iš aikštės už smūgį KTU futbolininkui per kojas.

Turėdami kiekybinę persvarą, kauniečiai kelis kartus pabėgo vienas prieš vieną prieš varžovų vartininką ir likus žaisti 8 minutes pelnė trečiąjį įvartį.

„Laimėjome visiškai pelnytai. Taip, galėjo Klaipėdos komanda įmušti, bet mes galėjome tą padaryti bent 6 – 7 kartus“, – reziumavo KTU treneris Gintaras Grigonis.

Leave a Reply