LSFL šimtmečio šventėje Pietų rinktinės pergalė

Lietuvos futbolo šimtmečiui pažymėti skirtoje Lietuvos studentų futbolo lygos šventeje susikovė Pietų ir Vakarų rinktinės. Pirmiesiems atstovavo Vilniaus ir Šiaulių universitetų studentai, antriesiems –kauniečiai. Po gražios kovos pergalę 3:1 iškovojo Pietų rinktinė.

Luko Bartkaus nuotr.

„Šventiniu laikotarpiu – šventinė nuotaika. Tokiose parodomosiose rungtynėse dažniausiai ne rezultatas būna svarbiausias, tačiau akivaizdu, kad laimėti norėjo ir vieni, ir kiti. Kita vertus, labai svarbu, kad bendruomenė galėjo pabūti kartu“, – sakė LSFL prezidentas Rimantas Turskis.

Pirmajame apylygiame kėlinyje arčiau pirmojo įvarčio buvo Vakarų rinktinės žaidėjai, tačiau nei Arnas Spyčius, nei Justas Kudirka savaisiais šansais nepasinaudojo. Pietiečiai savo progas kūrė jau besibaigiant kėliniui ir jų progos virto dviem įvarčiais. Abusyk pasižymėjo vėliau geriausiu Pietų rinktinės žaidėju pripažintas Vilniaus universiteto studentas Arnas Neimantas.

Įsižaidusi Vilniaus universiteto, Vilniaus Gedimino technikos universiteto ir Šiaulių universiteto studentų rinktinė po pertraukos pradėjo mėgautis žaidimu ir jų žaidybinė persvara buvo gerokai didesnė nei pirmajame kėlinyje.

Vis tik, per daug dėmesio skyrę puolimui, pietiečiai pamiršo apie gynybą ir užsidirbo 11 metrų baudinį. Dešiniajame krašte į baudos aikštelę įsiveržęs Rytis Žebelys iš Kauno technologijos universiteto buvo pargriautas, o Lietuvos sporto universitete studijuojantis A.Spyčius sušvelnino atsilikimą. Jam buvo įteiktas geriausio Vakarų rinktinės žaidėjo prizas.

Luko Bartkaus nuotr.

Tuo metu dar buvo likę žaisti apie 15 minučių. Per tą laiką pietiečiai sudėjo taškus ant „i“ po gražios atakos, kurios smaigalyje atsidūrė Vilniaus universiteto studentas Džiugas Omilevičius. Jis savo įvarčiu atstatė dviejų įvarčių persvarą bei padėjo tašką rungtynėse.

Luko Bartkaus nuotraukos

Leave a Reply