Studentai iš arti: L. Rimkus

Iš Klaipėdos kilęs, o dabar Vilniaus Universitete (VU) rinkodaros ir globalaus verslo studijas narpliojantis Liutauras Rimkus nemažai laiko skiria ir Lietuvos studentų futbolo lygai (LSFL).

Šio jaunuolio pavyzdys rodo, kad galima spėti suderinti tie mokslus, tiek sportą. Apie tai ir savo kelią futbole L. Rimkus papasakojo ir mums.

Nuo mažens kamuolį spardęs L. Rimkus rimčiau į futbolą paniro pirmoje klasėje, sulaukęs septynerių. Be šio mėgiamo laisvalaikio vaikinui patinka laiką leisti artimųjų rate, kuriame jis atranda didžiausia gyvenimo prasmę.

Ilgai besportavęs, savo pirmuosius rimtus žingsnius žengė 2015 m., kuomet pradėjo atstovauti Klaipėdos „Koralui“. Vėliau vaikinas persikėlė į „Trakų B“ ekipą, kurioje bando brautis į dar aukštesnį lygį.

Kaip rimtai į studentų futbolą žiūrima tavo mieste?

Mano gimtajame mieste Klaipėdoje yra nemažai futbolininkų, kurie studijuoja ir atstovauja Klaipėdos universitetui. Jų komanda dalyvauja LSFL mažajame turnyre 8×8, kuris jau 4 kartus vyko Klaipėdoje. Deja, bet komanda nedalyvauja pagrindinėje Lietuvos studentų futbolo lygoje.

Kuo LSFL įdomi?

LSFL visos komandos stengiasi, kovoja ir nė viena nenori nusileisti. Dėl to čempionatas tampa tik įdomesnis. Labai smagu, kad mes, studentai, turime tokią galimybę atstovauti savo universitetams bei varžytis su kitais universitetais.

Kaip vertini savo komandos startą čempionate ir ko galbūt trūksta iki norimų rezultatų?

Pirmosiose rungtynėse pralaimėjome Šiaulių universitetui, tad startas buvo gana sunkus. Po to trejas rungtynes laimėjome ir pagavome neblogą ritmą. Manau, kad pradėjome geriau realizuoti turimas progas, gynyboje drausmingiau gintis ir dėl to rezultatai pagerėjo. Dabar likus dvejoms rungtynėms stengsimės kuo geriau užbaigti pirmą ratą.

Ar futbolas nemaišo studentiškam gyvenimui?

Futbolas tikrai nemaišo. Mokymasis universitete, ruošimasis tarpiniams atsiskaitymams ir egzaminams – visą tai galima suderinti su futbolu.

Kas laukia po universiteto?

Vienas iš planų po universiteto, kai baigsiu bakalauro studijas, yra tęsti studijas užsienyje, įgyti daugiau patirties. Tačiau planai gali keistis.

Kokioje komandoje yra maloniausia žaisti?

Smagiausia žaisti tada, kai komandos žaidėjai vienas kitą palaiko, paskatina. Kai komanda žaidžia su malonumu ir gera nuotaika. Tuo pačiu ir tokia, kai visi komandos draugai dirba, kovoja ir stengiasi vienas už kitą.

Leave a Reply