VGTU – LSU rungtynėse nugalėtojas nepaaiškėjo

Sužaistos dar vienos LSFL (Lietuvos studentų futbolo lygos) rungtynės, kuriose vilniečiai VGTU namuose priėmė svečius iš Kauno – LSU rinktinę. Atkakliose ir įdomiose rungtynėse komandos pasidalino po tašką, pabaigdamos jas rezultatu 2:2.

Susitikimą aktyviau pradėjo šeimininkai, kurie stengėsi nuo pat pradžių diktuoti žaidimo ritmą ir dėl to greičiau pelnyti įvarčių. Tačiau vien kontroliuoti situacijos vilniečiams nepakako. Nors ši ir turėjo progų, tačiau, kur kas geresnę realizaciją, vedami sėkmės, demonstravo svečių komanda. Pastarosios žaidėjai aštriu perdavimu iš krašto link vartininko aikštelės sudarė sąlygas savo puolėjui pasižymėti. Deividas Kumeta rikošeto pagalba pelnė pirmąjį susitikimo įvartį 10 minutę ir išvedė LSU ekipą į priekį.

Šeimininkai po praleisto įvarčio nepasimetė, o toliau stengėsi atrasti sąvųjų progų ir galų gale realizuoti jas šimtu procentų. Šiek tiek paspartinus tempą VGTU žaidėjams, šiems atsivėrė kur kas daugiau galimybių pasižymėti, ką jie ir padarė 27-ąją minutę. Rokas Filipavičius pabėgęs nuo kauniečių kraštu, atliko meistrišką perdavimą į baudos aikštelę, kur jau tykojo Vilius Paulauskas, kuriam beliko formalumas – uždaryti skersą kamuolį į vartus. Tą jis sėkmingai ir padarė, o VGTU – lygina rezultatą.

Šeimininkai pagavo savąjį tempą ir stengėsi dar labiau paspausti varžovus, tačiau aktyviai bežaisdami svečių pusėje, paliko erdvių kauniečiams, kurie tuo ir pasinaudojo. Puolimo grandyje besistažuojantis žaidėjas pabėgo nuo šeimininkų gynybos linijos, o vilniečiams beliko stabdyti varžovą neleistinai prieš baudos aikštelę, ką jis ir padarė. Svečiams atsivėrė puiki galimybė pasižymėti iš gan artimo taško. Povilas Špukas 42-ąją minutę smūgiavo rikošetu ir LSU jau antrą kartą išsiveržė į priekį.

Antrajame kėlinyje LSU atstovų gretose matėsi kur kas didesnis nuovargis nei šeimininkų stovykloje. Turėdami didesnį jėgų kraitį, VGTU studentai pasileido į priekį ir vėl stengėsi rasti savųjų progų trečioje zonoje. Ir savąją jie atrado. 75-ąją minutę pasižymėjo Levas Sonas, kuris išlygino rezultatą.

VGTU išlyginę rezultatą, metė visas pajėgas į priekį ir stengėsi išplėšti pergalę dienos rungtynėse, tačiau drausmingai gynęsi kauniečiai taip ir nesuteikė šimtaprocentinių progų vilniečiams. Teisėjas švilpė rungtynių baigtį ir skelbė lygiąsias 2:2.

VGTU įvartį pelnęs Vilius Paulauskas:

„Rungtynėse rezultatą išlyginome du kartus, tai parodo komandos charakterį ir norą kovoti iki galo. Sėkmės kaip tik šiose rungtynėse mums ir pritrūko. Tačiau komandos žaidimą vertinu teigiamai, nes aikšteje tikrai atrodėme pranašesni – sukūrėme galybę progų, verta paminėti, jog treniruotės vyksta mažoje aikštutėje, kur nėra galimybės tobulinti komandos pozicinį žaidimą, bet su kiekvienomis rungtynėmis jaučiamės vis geriau ir vis geriau – vienas kitą suprantame.

Progų, kaip ir minėjau, susikūrėme labai daug, jei būtume realizavę bent 50% , rezultatas atrodytų nepadorus. Negalima sakyti, kad progų neturėjo ir LSU, buvo keletas atkarpų, kai jie buvo beperimą kontrolę.

Nuotaikos po rungtynių nėra prastos , bet džiaugtis irgi nematome kuo, kiekvieną kartą žengdami į aikštę kovojame tik dėl trijų taškų. Apmaudu, jau ne pirmas rungtynes demonstruodami ne ką prastesnį futbolą nei oponentai , nesugebame pasiekti pergalės,“ – po lygiųjų džiugios mimikos nedemonstravo V.Paulauskas.

Leave a Reply