LSU nukovė VU. Sensacija? Staigmena?

Kaune NFA stadione vykusiose principinėse LSFL rungtynėse tarp LSU ir VU ekipų po atkaklios kovos pelnytą pergalę šventė LSU futbolininkai, įveikę varžovus rezultatu 3:2.

Pirmoje rungtynių dalyje savo žaidimą bandė primesti abi ekipos, tačiau kur kas geriau tai išpildyti sekėsi šeimininkams – LSU studentams. Pastarieji iš pozicinės atakos sukūrė pirmąjį gražų susitikimo įvartį. Ataka prasidėjusi nuo pat gynybos linijos ir prasitęsusi per visą aikštę, kurioje sėkmingai sudalyvavo trys futbolininkai. Aino Bareikio aštrus perdavimas Robertui Bolotuv, šio nusivarymas giliau vartų ir atmetimas Martynui Vasiliauskui, kuris ir užbaigė ataką smūgiu į vartus 20-ąją minutę.

Antrasis šeimininkų įvartis skriejo 30-ąją minutę, kuomet po standartinės padėties, kamuolys patogiai atšoko Ainui Bareikiui ant kojos, o šis pasitaisęs kamuolį, smeigė jį tiksliai į vartų devyniukę, taip padidindamas savo komandos įvarčių kraitį.

Svečiai neketino taip paleisti rungtynių ir padovanojo šeimininkams įvartį į rūbinę dar pirmajame kėlinyje, tad į antrąjį komandos žengė visai skirtingomis emocijomis.

Panašų futbolą žaidusios komandos ieškojo savų progų ir jų rado. Labai aktyvią pradžią surezgė LSU žaidėjai, ir jau pirmąją antrojo kėlinio minutę pelnė trečiąjį įvartį bei vėl atitolo nuo varžovų. Sienelę sužaidę A. Bareikis su M. Vasiliausku baudos aikštelėje apgavo važovų gynėjus ir puikiai išnaudojo susikurtą progą.

Vilniečiai dar stengėsi pelnyti įvarčių ir jiems pavyko tai padaryti 53-iąją minutę. Tačiau šis įvartis buvo paskutinis. Taip rungtynės ir baigėsi, rezultatu 3:2 ir gražia LSU pergale.

LSU Ainas Bareikis:

„Pirmas kėlinys buvo puikus, kadangi pirmą kartą, ko gero, po kelių metų susirinko visi pagrindiniai žaidėjai. Pradžioje kontroliavome kamuolį, o VU nepadarė nieko, išskyrus kamuolio išmušimo į priekį. Davėme stiprų spaudimą nuo pat pirmųjų minučių ir taip dar labiau apsunkinome sąlygas varžovams.

Progų turėjome tikrai daug, tačiau antrajame kėlinyje šiek tiek pasijautė nuovargis ir varžovai mus paspaudė. Paskutinės 20 minučių tikrai buvo įtemtos. Visi įmušti įvarčiai tikrai buvo nuostabūs.

Asmeniškai man, visuomet malonu yra įmušti įvartį, ypač, kai jis išveda į priekį tavo komandą. Nuotaikos pozityvios ir teigiamos, todėl nekantriai laukiame kitų rungtynių,“ – dėstė A. Bareikis.

VU Elvinas Ališauskas:

„Pirmąjį kėlinį žaidėme labai prastai, sunkiai įsivažiavome, kamuolio kontrolė priklausė varžovams, taip pat ir progų varžovai turėjo daugiau, tačiau antrasis kėlinys buvo visiškai kitoks, ir progų ir kamuolio kontrolė buvo mūsų pusėje. Persverti rezultatą savo naudai tikrai buvo galimybių. Tiesiog pritrūko truputį sėkmės. Jei būtumėme žaidę pirmąjį kėlinį taip kaip antrą, tai rezultatas būtų visiškai kitoks,“ – pasakojo E. Ališauskas.

Leave a Reply