Fantastišką pergalę iškovoję ŠU studentai – vienvaldžiai lygos lyderiai

Dvi pergales paeiliui iškovoję Šiaulių universiteto studentai, demonstruodami neįtikėtiną spartą, nugalėjo ir VDU ekipą. Ir nugalėjo ne bet kaip, o sutriuškindami ją 7:1.

Nepaisant tokio didelio skirtumo ir nepaisant pirmo greito įvarčio, sužaidus pusvalandį, tokia baigtis atrodė mažų mažiausiai nereali.

Pirmasis susitikimo įvartis krito ketvirtąją minutę ir tai buvo greičiausias ŠU įvartis šiame sezone. Pasižymėjo Kildras Kavaliukas.

“Pelnėme greitą įvartį, tačiau tai nebuvo priežastis mažinti rungtynių tempą. Pirmose dvejose rungtynėse pergales ištraukdavome paskutinėmis minutėmis, todėl stengėmės, kad toks pat scenarijus nepasikartotų”, – po rungtynių sakė ŠU atstovas Kristupas Petravičius.

Šiauliečiai valdė iniciatyvą, tačiau sužaidus pusę kėlinio praleido įvartį. Nors kaip tai ironiškai skambėtų, vis tik, panašu, kad tas praleistas įvartis ŠU atstovus privertė dar labiau pasitempti ir šie pradėjo VDU triuškinimą.

“Atrodo, išlyginome rezultatą, tačiau per per trumpą laiką praleidome du įvarčius į rūbinę ir rungtynės buvo sugadintos. Treneris rūbinėje sakė, kad dar ne viskas prarasta, ragino nenuleisti rankų, tačiau antrajame kėlinyje praleidome dar keturis įvarčius ir galvojome tik apie rungtynių pabaigą.

Šiauliai viską darė žymiai greičiau, o mes gynyboje nespėdavome išsirinkti žmonių, palikdavome jiems daug laisvų erdvių ir jie jas puikiai išnaudodavo. Sakyčiau, kad prasta gynyba buvo pagrindinė mūsų pralaimėjimo priežastis”, – apie savo komandos sutriuškinimą kalbėjo VDU vartininkas Povilas Survila.

Šiauliečių iš pusiausvyros neišmušė net tai, kad sužaidus maždaug pusvalandį, dėl traumos teko pakeisti vieną svarbiausių savo žaidėjų Deividą Šešplaukį. Nors oficialios diagnozės dar nėra, tačiau panašu, kad jam lūžo ranka.

Netekę D.Šešplaikio, ŠU komanda ieškojo naujų lyderių ir juos rado. Dar pirmajame kėlinyje pasižymėjo Kristupas Petravičius ir Rokas Lazdinauskas, o po pertraukos: Agnius Juozapaitis, Aivaras Bagočius, K.Petravičius ir K.Kavaliukas.

“Sukūrėme daug atakų, atrodėme tikrai daug geriau nei varžovai ir pelnytai laimėjome pirmąjį kėlinį. Per pertrauką rūbinėje treneris pasakė, kad rungtynės dar nebaigtos ir turime žaisti iki pabaigos. Varžovai neatlaikė mūsų tempo, o mes tiesiog pasinaudojome savo progomis.

Komandoje tvyro puiki atmosfera, laimėtos visos trejos rungtynės, po truputį apsiprantame vienas prie kito ir bandome pasiekti teigiamą rezultatą”, – pasakojo du įvarčius pelnęs K.Petravičius.

Leave a Reply