Studentų lygos sostinės derbyje – 7 įvarčiai, dvi raudonos kortelės ir neįtikėtinas nenuspėjamumas

Vilniaus Universiteto studentai trečiojo turo LSFL lygos rungtynėse 4:3 įveikė VDU/ ŠA ekipą bei iškovojo antrą pergalę paeiliui. Klaidų rungtynėse geriausiu VU žaidėju vartininkas Marius Šalkauskas, VDU/ ŠA – Andrius Kazakevičius.

VU – VDU/ ŠA 4:3. Andrius Kazakevičius

Posted by LSFL on 2018 m. Spalis 2 d., Antradienis

VU – VDU/ ŠA 4:3. Marius Šalkauskas

Posted by LSFL on 2018 m. Spalis 2 d., Antradienis

Šias rungtynes VU pradėjo geriau, tačiau pirmąjį įvartį jie pelnė po neįtikėtinos varžovų dovanos. Šiemet ir pirmoje lygoje siaučiantis bei įvarčius štampuojantis Elvinas Ališauskas nesudėtingai atidarė šių rungtynių sąskaitą.

Atrodė, kad būsimi pedagogai neturi didelių iliuzijų situacijos pakeisti, tačiau tuomet prasidėjo tikras įvarčių karnavalas – per 14 minučių jų įmušti net keturi.

VU studentai visiškai nekaltoje situacijoje užsidirbo vienuolikos metrų baudinį, kurį užtikrintai realizavo A.Kazakevičius. Dar po kelių minučių jis pats tolimu smūgiu persvėrė rezultatą savo komandos naudai.

“Vaikinai, dabar svarbiausiai ramiai”, – nuo atsarginių suolo komandai šūktelėjo VDU/ ŠA treneris Donatas Gražulis. Panašu, kad šie žodžiai auklėtinių nepasiekė.

Po minutės vartininko Egidijaus Žagaro klaidą išnaudojo E.Ališauskas, po kurio tolimo smūgio rezultatas jau buvo 2:2. Prabėgo dar keliasdešimt sekundžių ir jau triumfavo Liutauras Rimkus, kuris dar išvedė VU į priekį.

Likus žaisti dvidešimčiai minučių iki rungtynių pabaigos Edas Karapetjanas pelnė ketvirtąjį VU įvartį ir atrodė, kad padėjo tašką rungtynėse.

Nieko panašaus. Lyg naujų jėgų įgavę VDU/ ŠA atstovai per likusį laiką sukūrė net keturias labai geras progas, iš kurių tik antroji virto įvarčiu. Nors tuomet buvo likę žaisti tik teisėjo pridėtas laikas, bet dar dusyk Vilniaus Universiteto komandą gelbėjo M.Šalkauskas.

“Žaidėme labai blogai. Atrodo ir treniruojamės, ir ruošiamės, bet darome klaidas kaip maži vaikai. Atrodo turime šešis taškus, bet mūsų žaidimas ojojoj”, – jokio entuziazmo po pergalės nedemonstravo R.Turskis.

VU – VDU/ ŠA 4:3. Rimantas Turskis.

Posted by LSFL on 2018 m. Spalis 2 d., Antradienis

VU – VDU/ ŠA 4:3. Donatas Gražulis.

Posted by LSFL on 2018 m. Spalis 2 d., Antradienis

 

Besibaigiant rungtynėms abiejų komandų žaidėjai E.Ališauskas (VU) ir Eimantas Budreckas (VDU/ ŠA) buvo pašalinti iš aikštės. Pirmasis prasižengė aikštės viduryje ir paprovokavo varžovą bei buvo nubaustas antra geltona kortele, antrasis – pasidavė provokacijai, įspyrė E.Ališauskui ir užsidirbo tiesioginę raudoną kortelę.

Ši pergalė VU universitetą pakėlė į antrą vietą, VDU/ ŠA yra treti.

Leave a Reply