R.Alūzas: “ Manau, kad visos 7 komandos galvoja apie prizines vietas“

Lietuvos Studentų Futbolo Lygoje (LSFL) lyderio pozicijoje įsitvirtino ŠU rinktinė. Tačiau ne taip stipriai ir tvirtai, kaip ji norėtų. Dvi pergales, keturias lygiąsias iškovoję ir nei karto nepralaimėję ŠU futbolininkai viliasi išlaikyti palankų rezultatą ir antrajame rate.

ŠU vyriausiasis treneris Rytis Alūzas nedrįsta spėti, kokia linkme pakryps studentų čempionato rezultatai antrajame rate, tačiau labai tikisi, jog bus ne ką prastesni nei pirmajame cikle.

Ką manote apie pirmąjį ratą?

Vertinu jį gerai, nes po 5 metų pertraukos suburta komanda niekuo nenusileido varžovams, nepralaimėjome nei vienerių rungtynių, vaikinai kovojo, nors dar ne visi pajėgiausi galėjo rungtyniauti, netrūko traumų kitų studentiškų ir šeimyninių problemų.

Ar jaučiatės saugiai būdami pirmieji turnyrinėje lentelėje?

Aišku, kad ne (pirmą ir paskutinę vietas skiria tik 4 taškai), bus dar daug įdomių intriguojančių rungtynių, bet, manau, pasirodėme sėkmingai, juk esame pirmoje vietoje, nors ir būdami mažiausias universitetas.

Kokias priežastis įvardintumėte, kurios privedė prie sėkmingo komandos pasirodymo ir aukščiausios pozicijos pirmajame rate?

Pavyko suburti gerą patirties ir jaunystės derinį. Vaikinai gyvena ne tik Šiauliuose (absolventas Artūras Pečiulis atvyksta net iš Vilkaviškio), bet visi turi atsakomybės ir patriotizmo jausmą ir, turbūt, jau pasiilgo Šiauliai vyrų futbolo – dabar ŠU reprezentuoja Šiaulius.

Kokios rungtynės iš pirmojo rato buvo jums įsimintinos iš maloniosios pusės ir kokios iš blogesnės?

Malonu prisiminti rungtynes Šiauliuose su LEU, kurioms surinkome pajėgiausią sudėtį ir įmušėme net 7 įvarčius visada labai pajėgiai komandai. Labai buvo sunku paskutinėse pirmojo rato rungtynėse Kaune prieš VDU, kuomet net pusė kėlinio teko rungtyniauti devyniese, nors vaikinai labai garbingai baigė rungtynes ir net turėjo realių progų jas laimėti.

Kokius tikslus keliate komandai artėjant antrajam ratui?

Antrajame rate bus tikrai nelengva, su pirmaujančia komanda visi varžovai rungtyniaus su dviguba energija, bet komanda nusiteikusi kovingai, optimistiškai, pasiruošusi nenuvilti savo gerbėjų.

Ar įtariate kokios komandos pasidalins 1-3 vietas čempionato pabaigoje?

Prognozės futbole – labai rizikingas reikalas. Tai patvirtino Olandijos ir ypač Italijos rinktinių nepatekimas į pasaulio čempionatą Rusijoje. Manau, kad visos 7 komandos galvoja apie prizines vietas.

Leave a Reply