KTU treneris G.Grigonis: „Pagrindiniai pretendentai – VU ir ŠU“

Lietuvos Futbolo Studentų Lygos pirmenybėse (LSFL) po pirmojo rato su aštuoniais taškais trečioje vietoje bazuojasi KTU studentai. Tiesa, tokį patį taškų kraitį turi surinkę ir VDU bei VGTU, o žemesnes vietas šie universitetai užima tik dėl prastesnio įvarčių santykio.

Žinodamas, kad užimama pozicija gana slidi, vyriausiasis KTU komandos treneris Gintaras Grigonis nedaugžodžiavo. Treneris įvardija, jo nuomone, realiausius pretendentus į prizininkus ir, žinoma, neatmeta savo vadovaujamos komandos galimybės patekti į prizininkų zoną.

Kaip vertinate 1-ojo rato ciklą apskritai?

Pirmą ratą vertinu kaip įdomų ir intriguojantį. Sunku nuspėti, kuri komanda nugalės, kadangi šį sezoną visos komandos panašaus pajėgumo, bet visgi ŠU ir VU laikau pagrindinėmis pretendentėmis laimėti 2017-2018 sezono trofėjų.

Studentiškas futbolas tuo ir įdomus, kadangi kiekvienais metais keičiasi komandų sudėtys, vienais metais gali būti čempionu, o kitais gali nepapulti tarp prizininkų. Kai kurių universitetų komandas papildo čia studijuojantys užsieniečiai, kurie savo ruožtu įneša kitokio stiliaus futbolo ir tai praturtina studentų futbolo lygą.

Ar dabartinė, trečioji, pozicija turnyrinėje lentelėje nuteikia optimistiškai?

KTU komandos užimama vieta po pirmo rato nieko nereiškia, kadangi taškų skirtumas tarp komandų labai mažas. Mūsų komandos žaidimas nepastovus, kadangi namuose ir išvykose skiriasi komandos sudėtis.

Šiuolaikiniai studentai dauguma dirba ir negali atstovauti komandai išvykose, bet su šia problema susiduria, ko gero, daugelis universitetų. O tie, kurie sugeba išlaikyti pastovią komandos sudėtį, išlieka konkurencingi.

Kokios rungtynės iš 1-ojo rato buvo jums įsimintinos iš maloniosios pusės ir kokios iš blogesnės?

Įsimintinos pirmo rato rungtynės iš gerosios pusės prieš LSU, kurias laimėjome ir parodėme neblogą žaidimą. Iš blogosios pusės rungtynės prieš VDU, kurias pralaimėjome labai skaudžiai, nors nebuvom to verti. Neblogo lygio rungtynes sužaidėme ir su ŠU Šiauliuose bei su LEU Vilniuje.

Kokius tikslus keliate komandai artėjant antrajam ratui?

Mūsų komandos tikslas patekti tarp prizininkų.

Ar įtariate kokios komandos pasidalins 1-3 vietas čempionato pabaigoje?

Kokios komandos pateks tarp prizininkų sunku nuspėti, kadangi komandos panašaus pajėgumo, bet aš galvoju, kad ŠU ir VU tarp jų bus. Intriga čempionate gali greitai prapulti, kadangi pralošus kelias rungtynes pasivyti varžovus bus labai sunku, nes komandų skaičius mažas. Tikiu, jog kiekvienos rungtynės pavasarį bus intriguojančios.

Leave a Reply