LEU treneris D.Gražulis : „Komanda, kovojanti dėl medalių, turi turėti ir stabilumą“

Lietuvos studentų futbolo pirmenybių pradžioje žibėję LEU vyrukai greitai ir užgeso. Lūžis įvyko jau trečiojo susitikimo metu prieš į LSFL po pertraukos sugrįžusią ŠU komandą, nors iki jų buvo įveiktos stipriosios VGTU ir VDU ekipos.

Vyriausiasis komandos treneris Donatas Gražulis bando pateisinti ir apibendrinti nesėkmingo žaidimo priežastis. O taip pat ir viliasi, kad jo vadovaujamai komandai užteks noro, laiko ir susikaupimo pakartoti pirmenybių pradžios rezultatus ir juos išlaikyti iki pat sezono pabaigos.

Kaip vertinate pirmojo rato ciklą?

Vertinu kaip labai įdomų ir atkaklų. Tokio nėra buvę nuo pat lygos įsikūrimo 1999 m. Labai neprognozuojamas, ir pabaigus jį, manau visos komandos bandys padaryti ką tik gali geriausio, kad iškovotų medalius, o pretenduoja į juos kol kas visos septynios. Labai smagus čempionatas.

Pergalių serija turnyro pradžioje buvo įtikinama ir daug žadanti. Kas nutiko vėliau?

Laimėjome dvi rungtynes ir tai kaip vėliau paaiškėjo buvo sėkmingai sužaistos ar sėkmingai ir palankiai mums susiklosčiusios rungtynės. Vėliau sėkmė jau daugiau šypsojosi mūsų varžovams. Čia visą laiką sektis negali, komanda, kovojanti dėl medalių, turi turėti ir stabilumą. Mums to labai trūksta, kadangi daugelis studentų jau dirba treneriais ir vietoj treniruočių ciklo universitete dažniau renkasi darbą su vaikais. Tai suprantamas dalykas šiais laikais, kadangi jiems gi reikia ir užsidirbti, kad galėtų studijuoti ir pragyventi. Tokie laikai. Nesitreniruojame visi kartu, dėl to ir nežaidžiame labai gerai. Vis smulkmenos lemia vieną ar kitą nepalankiai susiklostančią situaciją: tai rikošetu atšokęs kamuolys įkrenta į mūsų vartų tinklą, tai patys „pasidarome“ du vienuolikos metrų baudinius per vienerias rungtynes ir nesugebame laiku pramušti į vartus. Nuvykus žaisti į pažliugusią aikštę neturime tinkamos avalynės. Trūksta susižaidimo, o ir meistriškumas ne tas, kad atėjus žaisti tik į rungtynes savaime viskas gautųsi. Taip nebūna, todėl ir likome paskutiniai po pirmojo rato. Bet nenuleidžiame rankų, manau visi vaikinai pasistengs antrame rate.

Kokios rungtynės iš pirmojo rato buvo jums įsimintinos iš maloniosios pusės ir kokios iš blogesnės?

Malonios ir gerų emocijų kupinos buvo puikiai susiklosčiusios rungtynės prieš VGTU komandą. Savo kozirius išnaudojome ir išsikapstėme pralaimėdami, o jiems rungtynės nepasisekė – daug nerealizavo savo puikių galimybių. Skausmingiausias apskritai momentas tai, be abejo, pirmas toks pralaimėjimas su ŠU 0:7. Tokio kracho nėra apskritai buvę per visą tą laiką, kol LEU ar VPU rungtyniavo.

Kokius tikslus keliate komandai artėjant antrajam ratui?

Dabar daugiau laiko praleisime salės futbolo čempionatuose ir turnyruose, tada dar lauks ir LSFL mažojo futbolo turnyras. Tad artėjant antram ratui palaipsniui artėsim ir prie lauko tradicinio futbolo. Kolektyvą reikės bandyti suburti bendram vienam tikslui – nebarstyti taškų kur papuola, juos tiesiog iškovoti, rinkti ir be abejo laimėti rungtynes – iškovoti medalius. Būtų tikrai nebloga pabaiga po puikios čempionato pradžios ir blankaus viduriuko.

Ar įtariate kokios komandos pasidalins 1-3 vietas čempionato pabaigoje? Labai tikiu savo komanda, tačiau bus matyti ar žaidėjai susikoncentruos į bendrą tikslą antrame rate. Na, o favoritais laikau ŠU, VGTU ir VU. Nenurašau ir likusių komandų, nes visi yra arti medalių. Bus labai įdomi 19-ojo čempionato atomazga!

Leave a Reply