Pagaliau laimėjo ir VGTU

LSFL čempionate pergalės jausmą prisiminė praėjusių metų vicečempionai VGTU futbolininkai išvykoje nugalėję LSU ekipą, rezultatu 2:1.

Įnirtinga kova vyravo jau nuo pat pirmų minučių. Abi komandos stengėsi kuo anksčiau perimti iniciatyvą ir kontrolę į savo rankas. Tačiau visiškai dominuoti nepavyko nei vienai, nei kitai komandai.

Itin skaudi netektis ištiko LSU 5 minutę, kai Skirmantas Šeštavickas alkūne kliudė priešininko kaklą, o teisėjas šį veiksmą įvertino raudona kortele. Dešimtyje likę kauniečiai stengėsi pernelyg apie tai negalvoti ir žaisti savo žaidimą, tik viską darydami tiksliau, užtikrinčiau ir atsargiau.

Aktyvus VGTU spaudimas, kai šeimininkai liko be vieno žaidėjo, palengvino žaidimą ir puolime. Štai kamuolys pasiekė LSU vartų tinklą jau 9 minutę. O pirmojo įvarčio autoriumi, po nesusikalbėjimo tarp varžovų, tapo svečių ekipos puolėjas Ayowalle Temmy.

Praleidę įvartį šeimininkai, kaip mat suskubo taisyti situacijos. Nors ir likę dešimtyje, šiems netrukus pavyko pelnyti išlyginamąjį įvartį ir taip viską pradėti lyg rezultatas būtų 0:0. 22 minutę kamuolį į svečių vartus pasiuntė Vilius Giedraitis ir taip sugrąžino į žaidimą balansą.

Kiek aprimusios komandos po išlyginto rezultato, užtikrinčiau žaidė gynybos linijose ir į priekį pabėgdavo retesniais momentais.

Sugrįžę po pertraukos, žaidėjai ir vėl pradėjo aktyviai. Tiek vieni, tiek kiti stengėsi pagerinti situaciją ir priartėti prie pergalės. Ilgą laiką niekam nesisekė. Šlubavo abiejų komandų susikurtų progų išnaudojimas. Ypač VGTU vyrukų.

Visgi, iki rungtynių pabaigos likus 4 minutėms, pergalę atnešusį įvartį įmušė VGTU su Vydmantu Kuzmicku priešakyje. Šis įvartis šeimininkų veidus nudažė nepasitenkinimo ir liūdesio spalvomis. Taip VGTU šventė dramatišką pergalę.

Kad kova buvo arši ir kovinga, pasako išdalintos kortelės, kurių teisėjas iš viso parodė net  penkias, o vienas žaidėjas pasirodymą baigė jau 5-ąją minutę. Pasak rungtynių žiūrovų ir kai kurių žaidėjų, teisėjas itin asmeniškai vertindavo kai kuriuos žaidybinius momentus, taip išprovokuodamas žaidėjus ir bausdamas juos kortelėmis.

LSU rinktinės narys Skirmantas Šeštavickas nuogąstauja, jog iš aikštės buvo išvytas jau pirmosiomis minutėmis. Nepaisant to, jis džiaugiasi komandos pasirodymu ir tiki, jog ateityje dar pavyks nustebinti:

„Manau, rungtynių baigtis turėjo būti kitokia. Dėl rezultato prisiimu kaltę sau, nes pavedžiau kolektyvą, gaudamas raudoną kortelę ir taip palengvindamas VGTU kelią į pergalę. Rungtynės buvo apylygės. Tiek VGTU per daug nesukūrė pavojingų atakų, tiek mes. Šnekėjome tarpusavyje ir kartu su treneriais, kur slypi bėdos. Nes komanda tikrai yra konkurencinga, turime daug talentingų žaidėjų. Koją kiša ir tai, kad kai kurie žaidėjai turi labai didelį krūvį. Per savaitę sužaisdami net iki 4 rungtynių tiek savo klube, tiek kitose komandose.

Apie VGTU galėčiau pasakyti, jog jų kolektyvas yra gerai sulipdytas. Jaučiasi ir trenerių indėlis į komandą ir pati komanda atrodo motyvuota. Vien tai parodo, jog ši komanda puikiai ruošia namų darbus, nes rungtynėse du įvarčiai krito po kontratakų. Apibendrinus pirmąjį kėlinį žaidėme neblogai, išskyrus tas situacijas prie abiejų kampinių. Kai kur pritrūkdavo koncentracijos, o kai kam, galbūt, ir noro.

Turime tikrai jauną ir atsidavusį trenerių štabą. Manau, esame kol kas vienintelis universitetas, kuris naudoja stats4sports programą. Treneriai dirba iš ties gerai, turime savo braižą ir nesvarbu prieš ką bežaistume, visada siekiame žaisti pirmu numeriu. Po pralaimėtų rungtynių nemiga kankina mūsų vyriausiąjį trenerį, o tai, manau, pasako koks atsidavęs jis yra šiai komandai. Po praleisto antro įvarčio prieš VGTU, matėsi trenerio nusivylimas, bet galiu pasakyti, ši komanda dar nustebins ne vieną. Mes nuolat dirbame, analizuojame savo klaidas ir iš jų mokindamiesi judame tik į priekį!

Aš tikiu savo komandos draugais ir tvirtinu, kad tokio kolektyvo ir tokio gero mikroklimato komandoje pavydėtų ne viena ekipa.“ – gerų žodžių savo draugams negailėjo S. Šeštavickas.

VGTU žaidėjas ir pirmojo įvarčio autorius Ayowalle Temmy įsivaizdavo, jog rungtynių baigtis bus kiek kitokia, žiūrint į tai, jog šeimininkai liko be vieno žaidėjo:

„Aktyviai įsiliedamas į puolamąją grandį ir pasinaudodamas gynėjo ir vartininko nesusikalbėjimu baudos aikštelėje, pasiekiau kamuolį ir pasiunčiau jį vartų link. Tai buvo sėkmingas epizodas, leidęs išvesti komandą į priekį.

Vertinant komandos žaidimą skalėje nuo 0 iki 10, įvertinčiau 8. Žiūrint į bendrą vaizdą ir patį rezultatą, manau, įvarčių turėjo būti žymiai daugiau pagal susikurtas progas, pavyzdžiui, bent 5:2. Taip manau, nes patys turėjome labai daug progų, kurių neišnaudojome“,  – trumpai ir aiškiai dėstė A. Temmy.

Leave a Reply