Čempionai nutraukė nelaimėtų rungtynių seriją

Praėjusią savaitę buvo sužaistos IV turo LSFL rungtynės, kuriose po ilgo laiko tarpo pergalės jausmą pagaliau prisiminė ir praėjusių metų LSFL čempionai Vilniaus Universiteto studentai. Pastarieji LFF stadione 2:0 (1:0) įveikė sėkmingai studentų lygoje startavusią LEU ekipą, kuriai paskutiniuoju metu kiek nesiseka.

Žaidimas visų rungtynių metu buvo apylygis. Abi komandos kūrė progas, klydo, taisėsi ir vėl stengėsi kurti. Tačiau, sėkmingiau viską atlikti sekėsi VU komandai. LEU studentai klydo, kur neturėtų klysti, prarasdavo kamuolį pavojingose vietose, o tai VU kiek palengvino darbą tos dienos rungtynėse.

37-ąją minutę LEU vartininkas prasižengdamas savo baudos aikštelėje prieš oponentą suteikė progą pasižymėti priešininkams iš 11 metrų žymos. O tiksliai smūgiavo Francas Neobolisamas ir taip pelnė pirmąjį įvartį savo komandai.

Sugrįžusi po pertraukos, VU rinktinė surengė greitą išpuolį, kuris baigėsi dar vienu tiksliu smūgiu ir rimtu pareiškimu tos dienos susitikime. Po LEU klaidos viduryje, VU kontratakavo varžovus ir taip susikūrė progą, kurią ir išpildė. 46 – ąją minutę komandos įvarčių persvarą padidino Deividas Mačiulis.

LEU dar bandė grįžti į žaidimą į žaidimą ir regzti pavojingus išpuolius prie varžovų vartų, tačiau nesėkmingai. Taip realių progų ir nesukūrę, LEU futbolininkai buvo priversti aikštę palikti apniukusiomis nuotaikomis, o VU pagaliau pasiekė ilgai lauktą pergalę LSFL čempionate.

LEU komandos kapitonas Tomas Bielickas neslepia nesipasitenkinimo po antrojo pralaimėjimo:

„Jei komanda pralaimi, žaidimą galiu vertinti tik neigiamai. Per daug klystame aikštės viduryje. Taip pat prisideda ir tai, kad ne visada susirenkame stipriausios sudėties, nes dauguma yra dirbantys. O rezultatai atrodo tikrai negražūs, nors nei vienai komandai nenusileidžiame žaidimu. Kai kur pritrūksta tikslumo, kai kur šalto proto, o kartais ir sėkmės“,  – komandos nesėkmių priežastis vardino T. Bielickas.

VU komandos kapitonas ir antrojo įvarčio autorius Deividas Mačiulis yra patenkintas komandos susitelkimu rungtynėms ir pasiekta ilgai laukta pergale:

„Rungtynes vertinu labai teigiamai. Žaisti prieš LEU komandą niekada nebūna lengva, tad tikėjomės tikrai aršios kovos. Po paskutinių rungtynių treneris paaiškino pagrindines pralaimėjimo priežastis ir džiaugiuosi, kad komandai pavyko išpildyti tai, ko mūsų prašė. Nepaisant to, kad LEU vaikinai buvo dažniau su kamuoliu, tačiau priekyje jiems ženkliai trūko aštrumo. Mes sužaidėme labai gerai savo epizoduose, kuriuose galėjome pelnyti įvarčius ir tai galiausiai nulėmė rungtynių baigtį.

Labiausiai išskirčiau discipliną gynyboje ir viduryje aikštės – to mums trūko prieš tai buvusiose rungtynėse. Išprovokavome du 11 m. baudinius, įmušėme puikų įvartį po perdavimo iš krašto, o tai parodo, kad priekinė linija buvo agresyvi ir sugebėdavo surasti laisvų plotų priešininkų aikštės pusėje. Gal kažkiek sunkiau sekėsi tvarkytis gynybos kraštuose, bet nuo didesnių pavojų gelbėdavo labai ramiai ir užtikrintai žaidęs mūsų vartininkas Marius Šalkauskas. Jo atėjimas į komandą reiškia labai daug.

Džiaugiuosi komanda ir ta linkme kuria mes einame. Jau esame minėję, kad pasikeitė praktiškai 70% komandos. Suprasti vienas kitą ir susižaisti buvo sunku, nes dėl trumpo pasiruošimo sezonui nepavyko suorganizuoti draugiškų varžybų ar daugiau treniruotis su kamuoliu. Tačiau po truputį judame tinkama linkme, daug ir kryptingai treniruojamės, o ir patys treneriai noriai dalinasi savo turima patirtimi ir įžvalgomis. Viliuosi, kad tie pirmi pralaimėjimai duos gero peno sezono viduriui ir būsimoms varžyboms.“ – optimistiškomis įžvalgomis dalinosi D.Mačiulis.

Leave a Reply