Čempionams verta sunerimti jau dabar?

Spalio 5-ąją vyko Lietuvos Studentų Futbolo Lygos (LSFL) III turo rungtynės, kuriose dramatiškoje kovoje pergalę namo parsivežė LSU komanda įveikdama praėjusių metų LSFL čempionus VU studentus. Rungtynės baigėsi 2:1 LSU naudai.

Šeimininkė VU ekipa šiemet kaip mat viliasi pakovoti dėl prizinių vietų, tačiau pastarieji rungtynių rezultatai neleidžia tikėti, jog medaliai bus taip lengvai pasiekiami kaip praėjusiais metais.

LSU vyrukai jau 10-ąją kėlinio minutę šaltu dušu spėjo nuprausti vilniečius ir įrodyti, jog šie kaip mat nusiteikę pakovoti. Pirmojo įvarčio autoriumi tapo Martynas Vasiliauskas.

Tempo nemažinę, o kaip tik papildomos motyvacijos užkrėsti, kauniečiai vis ieškojo progų padvigubinti skirtumą, tačiau tą pavyko dar kartą padaryti pirmojo kėlinio pabaigoje. 42-ąją minutę įvartį vilniečiams į rūbinę atnešė Vilius Giedraitis.

Antroje žaidimo pusėje, vilniečiai suaktyvėjo, ieškojo progų, tačiau svečių komandos žaidimas buvo kur kas sėkmingesnis. Visgi, vilniečiams pavyko užbaigti rungtynes ne sausu rezultatu. Likus vienai minutei iki pagrindinio laiko pabaigos, Francas Neobulisamas sugebėjo pelnyti įvartį, tačiau tai buvo viskas, ką per rungtynes parodė šeimininkai.

LSU atstovaujantis Martynas Vasiliauskas neneigia, jog pergalę prieš VU padėjo pasiekti išlaikytas komandos branduolys, kai to šiemet galima pasigesti VU komandoje:

„Visų pirma, mūsų komanda išlaikė tą patį branduolį kaip ir praėjusiais metais ir tuo pačiu papildė pora talentingų pirmakursių, kurie sustiprino mūsų sudėtį ir įnešė gyvybės į mūsų žaidimą. Komandinis žaidimas ir disciplinuota gynyba buvo mūsų „arkliukas“. Kalbant apie VU, kiek žinau jų sudėtis, lyginant su praėjusiais metais, kardinaliai pasikeitė.

Puikiai sekėsi žaisti pirmu numeriu, ilgai laikėme kamuolį, dėl to atsirado skylių VU komandoje, tuo ir pasinaudojome.

Pirmos šio sezono rungtynės buvo smūgis mūsų komandai. Nusileidome 0:5. Didžiausia problema buvo KTU puolėjai, kurie turėjo daug laisvės priekyje“, – prisiminimais dalinosi M.Vasiliauskas.

VU komandos vartininkas Marius Šalkauskas giria kauniečius ir viliasi, jog kituose susitikimuose komandai realizuoti susikurtas progas seksis geriau:

„Na, trūko kelių gynėjų. Todėl teko atitraukti kelis žaidėjus iš saugų grandies į gynybą. Dėl to, manau, jog šiems žaidėjams buvo prisitaikyti ir žaisti kiek sudėtinga. LSU komanda gerai sukomplektuota. Matosi žaidimo braižas. Stengiasi laikyti kamuolį ir žaidžia brandų futbolą. Pagrindinę pralaimėjimo priežastį įvardinčiau susikurtų progų neišnaudojimą.

Susikūrėme daug progų po standartinių situacijų. Manau tai ateityje gali būti mūsų koziris. Problema yra ta, kad nepalaikome kamuolio. Padrikas žaidimas, kamuolio smūgiavimas bet kur…

Na, kol kas žaidėme tik dvejas rungtynes. Abi komandos paliko neblogą įspūdį. Tačiau LSU komanda parodė gražų, komandinį, kombinuotą futbolą“,  – pagyrų kauniečiams neslėpė M. Šalkauskas.

Leave a Reply