Sumaištis lygoje – VU pirmąkart pralaimėjo, VDU – pirmąkart laimėjo

Antradienį sužaistos trejos penktojo Lietuvos studentų futbolo lygos rungtynės, po kurių skirtumas tarp lyderių sumažėjo iki vieno taško, o prieš tai trijuose turuose iš eilės nepralaimėję Vilniaus Gedimino technikos universiteto studentai net 0:4 nusileido pirmąkart šiame sezone laimėjusiai VDU rinktinei. Trečiose turo rungtynėse tarp dviejų Kauno komandų LSU – VDU, pirmieji triumfavo 1:0.

 

 KU – VU 2:0

Dviejų pagrindinių favoritų akistata Klaipėdoje startavo aikštės šeimininkų atakomis bei kuriamomis progomis. Arčiausiai įvarčio buvo Martynas Vėlyvis, tačiau jo smūgiuotas kamuolys pataikė į virpstą ir įvartis pelnytas nebuvo.

Vis tik, kėliniui artėjant  pabaigą, klaipėdiečiai savo pasiekė. Buvo uždirbtas 11 metrų baudinys, kurį užtikrintai realizavo Ignas Paulius.

Iškart po pertraukos Aleksandras Fiodorovas skirtumą padvigubino. Prasiveržęs dešiniuoju kraštu, jis bandė pakėlti kamuolį į baudos aikštelę, tačiau pakėlė.. į vartus. Neabejotinai, vienas gražiausių sezono įvarčių.

Įgiję dviejų įvarčių deficitą, vilniečiai atkuto ir paskutinį pusvalandį jie nebuvo blogesnė komanda. Vis tik, ištaisyti padarytas klaidas buvo per vėlu. KU laimėjo užtikrintai ir iki taško sumažino atsilikimą nuo lyderių.

„Šiais metais, turbūt, pačios blogiausios mūsų rungtynės, tačiau reikia žiūrėti, su kuo žaidėme. Žaidėme su komanda, kuri pernai buvo antroje vietoje. Ir reikia pripažinti, kad klaipėdiečiai žaidė geriau, o savo komandos tokio silpno judėjimo aikštėje neatsimenu nei šiemet, nei pernai“, – po dvikovos kalbėjo Rimantas Turskis.

„Nenorėjome primesti jokio stiliaus, tiesiog žaidėme savo žaidimą. Esame ganėtinai stipri komanda, buvo stipriausios sudėties, žaidėjai buvo pasiruošę, emociškai nusiteikę, tai ir gerai sukovojome“, – sakė KU treneris Evaldas Misiūnas.

 

VDU – Vilnius TECH 4:0

Vos du taškus per pirmas trejas sezono rungtynes iškovoję Vytauto Didžiojo universiteto studentai išsiliejo ant pastarose trejose rungtynėse nepralaimėjusio Vilniaus TECH universiteto.

Sužaidus beveik šešias minutes, pirmoji rungtynių proga buvo sukurta prie aikštės šeimininkų vartų. Puikiai fiziškai pasiruošęs Kajus Matažinskas nurūko į varžovų aikštės pusę, tačiau geram smūgiui pritrūko jėgų.

Vėliau jau progos pradėtos kurti prie Giedriaus Barevičiaus auklėtinių vartų. Pora sykių galimybėmis VDU nepasinaudojo, tačiau 19 minutę po kampinio ir kelių smūgių kamuolys atsidūrė vartuose.

Gana atvirose rungtynėse dar iki pertraukos abi komandos galėjo pasižymėti ne po kartą, tačiau tose situacijose arba sėkmingai žaisdavo vartininkai, arba kamuolys skriedavo ne į vartų plotą.

Rungtynių likimas buvo nulemtas sužaidus valandą. VDU uždirbo 11 metrų baudinį, kurį užtikrintai realizavo Adas Keblikas. Dar po dešimties minučių po standartinės situacijos rezultatas tapo 3:0, o besibaigiant rungtynėms – po puikaus Tomo Klaudijaus Tamašausko reido ir smūgio – 4:0.

„Visų pirma, noriu pasveikinti savo komandą su pirma pergale, kurios ilgai laukėme. Na, o kalbant apie rungtynes, tai galutinis rezultatas neatspindi to vaizdo, kuris buvo aikštėje ir mums tikrai nebuvo taip lengva“, – sakė Mantas Gintalas.

„Keturi įvarčiai, galbūt, per daug, bet po antro įvarčio visiškai nustojome žaisti. Pirmas kėlinys mums buvo geresnis, turėjome šansų, kai galėjome įsimušti. Neįsimušėme, praleidome įvartį, o antrajame kėlinyje į žaidimą nesugrįžome“, – konstatavo Giedrius Barevičius.

 

LSU – KTU 1:0

Dvikova tarp dviejų Kauno komandų baigėsi LSU triumfu, o vienintelis įvartis buvo įmuštas pačioje pirmojo kėlinio pabaigoje.

Dar iki to įvarčio ne po vieną šansą turėjo ir vieni, ir kiti, tačiau pasiųsti kamuolį į tinklą pavyko tik Gediminui Vansevičiui po komandos draugo pakelto kamuolio nuo kampinio gairelės.

Antrasis kėlinys priklausė LSU. Vėlgi, net kelis kartus komanda buvo arti įvarčio, tačiau paskutiniai sprendimai būdavo neteisingi.

Prasidėjus pridėtam teisėjo laikui, Dominykas Ryckis turėjo fantastišką galimybę rezultatą išlyginti, tačiau epizode nemažiau fantastiškai sužaidė vartininkas Vilius Šivickas. Prie LSU vartų buvo skirtas kampinis, po kurio dar vieną super progą turėjo D.Ryckis. Šįsyk kamuolys pralėkė šalia vartų.

Šeštą pridėto laiko minutę KTU futbolininkai sukūrė trečią gerą progą prie varžovų vartų, tačiau teko konstatuoti, kad jie žaisti pradėjo per vėlai.

„Kovingos rungtynės, tačiau nieko kito ir nesitikėjome, nes su KTU kitaip nebūna. Žinojome, kas laukia pabaigoje, nes jie niekada nenuleidžia rankų. To ir sulaukėme, pabaigoje mums buvo labai sunku. Bendrai vertinant, nors klaidų buvo, tačiau koncentracija lėmė, kad nepraleidome ir laimėjome“, – sakė Tomas Miliauskas.

„Noro buvo daugiau negu meistriškumo. Gaila, kad neįmušėme nei vieno įvarčio. Aišku, galėjome ir praleisti daugiau, bet tikrai galėjome ir įmušti“, – kalbėjo Gintaras Grigonis.

 

 

 

Leave a Reply