LSFL ketvirtasis turas: dvejos lygiosios ir įspūdingas Vilniaus TECH pasirodymas

Per tris dienas sužaistos Lietuvos studentų futbolo lygos ketvirtojo turo rungtynės, po kurių pergalę iškovoję Vilniaus TECH studentai atsilikimą nuo pirmaujančio Vilniaus universiteto sumažino iki trijų taškų.

Nepaisant gausybės progų, čempionai prarado pirmuosius taškus akistatoje su VDU. Dar vienos lygiosios užfiksuotos ir KTU – KU dvikovoje. Ten abi komandos pasižymėjo po tris kartus.

 

VDU – VU 0:0

LSFL čempionai ir turnyro lyderiai akistatą su VDU pramiegojo ir nedaug trūko, kad jau 35 sekundę būtų traukę kamuolį iš tinklo. Vis tik, vartininkas Eimantas Ramanauskas užtikrintai neturalizavo pavojų, kurį sukūrė Tomas Klaudijus Tamašauskas.

Daugiau pavojaus VDU atstovai iki pertraukos nesukūrė, savo ruožtu, VU pasižymėti galėjo ne kartą. Kelis kartus smūgiai buvo netikslūs, sykį kauniečius išgelbėjo Gabrielius Marcos Buslys, dar sykį – po Jono Lebedevo smūgio savo meistriškumą pademonstravo vartininkas Rokas Bagdonavičius.

Antrąjį kėlinį aktyviau pradėjo VU, tačiau savųjų progų netrūko ir aikštės šeimininkams. Ypač pavojingi buvo VDU kampiniai, po vieno iš kurių VU gelbėjo gynėjas.

Dvikovos pabaigoje vilniečiai dėl raudonų kortelių neteko Arno Neimanto ir Jorio Dėlkaus, tačiau rezultatas nepasikeitė.

„Patenkintas nesu. Pagal progas aiškiai turėjome laimėti, tik pabėgus vienas prieš vieną, įvartį reikia įmušti. Iš mūsų pusės, silpnos rungtynės“, – komentavo Rimantas Turskis.

„Visada norisi pergalės, bet šiandien taškas yra geras rezultatas. Varžovai žaidė mažumoje, turėjome šansą nugalėti, bet grįžtant į pirmą kėlinį ir antro kėlinio pirmą pusę, varžovai irgi ne kartą galėjo mus nubausti“, – sakė Mantas Gintalas.

 

KTU – KU 3:3

Klaipėdos universiteto studentai trečias lygos rungtynes iš eilės užbaigė lygiosiomis. Jei pirmais dviem atvejais tos lygiosios buvo daugiau mažiau dėsningos, tai šįkart dėl neiškovotų trijų taškų klaipėdiečiai gali kaltinti tik save.

Idealiai pradėję susitikimą, KU jau dešimtąją minutę pirmavo 2:0. Iš pradžių pasižymėjo Manuchimas Ogundu, o netrukus ir Arianas Balasanovas. Pastarasis iki pertraukos pasižymėjo ir dar sykį bei, tuo pačiu, pakilo į pirmą vietą rezultatyviausių lygos žaidėjų sąraše.

Esant rezultatui 0:2, skirtumą sušvelnino Julius Vičius, o esant 1:3 – Rytis Žebelys. Ir visa tai įvyko dar iki pertraukos.

Antrajame kėlinyje įvyko du svarbūs dalykai – to paties R.Žebelio išlyginamasis įvartis ir jau per pridėtą laiką skirtas 11 metrų baudinys. Klaipėdiečių nelaimei, ketvirtą pridėto laiko minutę Darius Jurgelevičius baudinio nerealizavo ir savo komandai pergalės neatnešė.

 

VILNIAUS TECH – LSU 5:0

Po pralaimėjimo čempionato starte Vilniaus Gedimino technikos universiteto studentai per trejas rungtynes surinko septynis taškus ir tai jiems garantuoja antrąją turnyro lentelės vietą.

Nepaisant milžiniško galutinio skirtumo, pirmoji rungtynių valanda Giedriaus Barevičiaus komandai nebuvo tokia lengva. Pirmajame kėlinyje jiems persvarą suteikė tik varžovų vartininko klaida ir antrojo kėlinio pradžioje – Jokūbo Bulkos įvartis.

Esant rezultatui 0:2, LSU rinktinės žaidimas sugriuvo ir tuomet vilniečių sumušė dar tris lengvus įvarčius. Šiomis rungtynėmis LSU dar labiau patvirtino blogiausiai besiginančios komandos vardą – per ketverias rungtynes šiemet kauniečiai iš savo vartų kamuolį traukė jau 19 kartų.

Leave a Reply