LSFL čempionate komandų be taškų neliko

Paskutinėse ketvirtojo turo rungtynėse Kaune Lietuvos sporto universiteto studentai 2:1 nugalėjo Vilniaus Gedimino technikos universiteto rinktinę bei, iškovoję pirmuosius tris sezono taškus, pakilo į penktąją vietą.

Rungtynes sėkmingiau pradėjo svečiai iš sostinės. Didesnė energija ir didesnis noras leido jiems pelnytą ankstyvą įvartį. Jurgis Stankevičius lengvai apibėgo LSU gynėjus ir įsiveržęs į baudos aikštelę atidarė rungtynių sąskaitą.

Tas įvartis, tarsi, pabudino aikštės šeimininkus ir tuomet jau jie skaičiavo vieną po kitos progas. Iš pradžių gero šanso neišnaudojo Aurimas Dapkus, o netrukus lekiantį į vartus kamuolį už baudos aikštelės sugavo vartininkas Ronaldas Grižas. Šis veiksmas buvo įvertintas raudona kortele, o Giedriaus Barevičiaus komanda aikštėje liko mažumoje.

„Ta raudona kortelė padarė nemažą įtaką. Mums po to tikrai buvo lengviau“, – sakė nugalėtojų treneris Tomas Miliauskas.

Už žaidimą ranka buvo skirtas baudos smūgis. Edgaras Mačiūta pataikė į skersinį, o ant linijos nukritusį kamuolį Vilniaus TECH studentai išmušė lauk.

Sėkmės limitą vilniečiai išnaudojo 37 minutę, kai Haris Ramanauskas puikiu smūgiu iš 18 metrų rezultatą išlygino. Tas įvartis kauniečius kuriam laikui nuramino, tačiau netrukus jie vėl kilo į lemiamą mūšį.

Po pertraukos ne kartą ir ne du buvo tikrinamas abiejų vartų konstrukcijos tvirtumas. Vartai atlaikė, o įvarčiai 25 minutes nekrito. Tuomet Artūras Ratkevičius iš už baudos aikštelės linijos gražiu smūgiu pelnė, kaip vėliau paaiškėjo, pergalingą įvartį.

Susitikimo pabaigoje sostinės atstovai dar sukūrė keletą pusprogių, tačiau jos įvarčiais nevirto.

Leave a Reply