VU uraganas pranoko KU, Kauno derbyje įvarčių neįmušta

Antradienį Lietuvos studentų futbolo lygoje sužaistos dvejos rungtynės, kuriose Vilniaus universitetas 4:1 uostamiestyje sutriuškino Klaipėdos universitetą, o Kauno technologijos universiteto ir Vytauto Didžiojo universiteto akistatoje įvarčių neįmušta. Komandoms sužaidus po trejas rungtynes, į pirmą poziciją pakilo VU rinktinė.

KU – VU 1:4

Prieš tai dvi pergales per dvejas rungtynes iškovoję klaipėdiečiai prieš svečius iš sostinės neturėjo jokių vilčių. Pastarieji visur buvo greitesni, visur buvo šviežesni ir, panašu, kad labiau norėjo laimėjo.

Pirmasis įvartis krito dar neįpusėjus pirmajam kėliniui. Sėkmingos atakos finiše sudalyvavo Jonas Lebedevas ir Giedrius Onuškevičius. Pirmasis iš dešiniojo krašto atliko perdavimą į vartų aikštelę, o antrasis maždaug iš keturių metrų pasiuntė kamuolį į tinklą.

Antrojo įvarčio teko laukti dar daugiau nei pusvalandį, o skirtumą padvigubino tas pats G.Onuškevičius. Jis perėmė kamuolį iš už baudos aikštelė išbėgusio klaipėdiečių vartininko ir griūdamas nestipriu smūgiu pasižymėjo.

Klaipėdiečių krachas tęsėsi toliau – po keitimo pasirodęs Deividas Maciulis išsilaisvino iš varžovo globos, iš kairiojo atakos krašto atliko perdavimą J.Lebedevui ir šis iš kelių metrų į tuščius vartus pelnė trečiąjį VU įvartį.

Dar po poros minučių KU žaidėjas Aleksandras Fiodorovas užsidirbo antrą geltoną kortelę ir buvo pašalintas iš aikštės. Šie įvykiai (įvartis ir raudona kortelė) sudėjo praktiškai visus taškus ant „i“ ir tuomet kiek lengviau tapo žaisti ir aikštės šeimininkams. Pastarieji po Martyno Vėlyvio labai gražaus smūgio pelnė paguodos įvartį.

Laurynas Bauža vos po dviejų minučių atsatė trijų įvarčių persvarą, o po penkių minučių Vilniaus universiteto komanda į taupyklę įsirašė tris taškus.

„Gerai žaidėme. Visi. Labai džiugu, kad visi labai nori žaisti. Kolektyvas šiemet susilipdė tiesiog nuostabus – nepriklausomai nuo to, ar starto sudėties žaidėjas, ar atsarginis, vis tiek palaikymas vienas kito yra toks, koks turi būti“, – po rungtynių kalbėjo VU treneris Rimantas Turskis.

KTU – VDU 0:0

Kaune tarpusavyje susikovė dvi iki šiol pralaimėjimo kartėlio nepatyrios komandos. Po rungtynių situacija nepasikeitė. Nebent tiek, kad po lygiųjų kartėlį jautė KTU studentai.

„Galvoju, kad praradome du taškus. Turėjome labai gerų progų, kuriomis šį kartą nepasinaudojome. Varžovai, iš esmės, per visas rungtynes galimybių taip ir nesusikūrė“, – sakė KTU treneris Gintaras Grigonis.

Puikiai pradėję rungtynes KTU studentai sužaidė geriausią šio sezono kėlinį, kurio metu nuostabią galimybę turėjo Rytis Žebelys, bet, pabėgęs 1×1, varžovų vartininko Dovydo Vilko įveikti nesugebėjo.

Labai gerą šansą turėjo ir Justas Kudirka, dar keli KTU žaidėjai, kurie iš artimo atstumo smūgiavo D.Vilkui tiesiai į rankas.

Po pertraukos situacija pasikeitė. VDU perėmė žaidimo kontrolę. Pagal žaidimą, šio universiteto komanda buvo geresnė, tačiau aštrumo ir pavojaus prie varžovų vartų gerokai pritrūko.

Akistata baigėsi 0:0, abi komandos turi po 5 taškus ir dalinasi trečią – ketvirtą vietas.

Leave a Reply