Kauno derbyje KTU persvarą susikrovė per pusę kėlinio

Ne optimalios sudėties į pirmąsias sezono rungtynes susirinkę VDU futbolininkai miesto derbyje nepasipriešino KTU studentams bei pralaimėjo rungtynes 0:4.

VDU košmaras prasidėjo nesužaidus nei dešimties minučių. Tuomet KTU uždirbo vienuolikos metrų baudinį, kurį realizavo Benas Olencevičius. Netrukus krito ir antrasis įvartis – nuostabų įvartį penė Mantas Murauskas. Panašu, kad tokia rungtynių pradžia VDU visiškai išmušė iš pusiausvyros, o tai lėmė, kad po keturių minučių krito ir trečiasis susitikimo įvartis.

“Skirtumas per didelis, nes žaidė dvi apylygės komandos. Viską lėmė mūsų žaidėjų individualios klaidos. Kažko bijojome, nepasitikėjome savo jėgomis. Nežinau, gal lėmė tai, kad tai pirmosios sezono rungtynės. Tikiu, kad su kiekviena diena bus geriau”, – po rungtynių sakė VDU treneris Mantas Gintalas.

Skirtingai nei VDU, KTU auklėtiniai žaidė žymiai šaltakraujiškiau, žymiai drąsiau ir žymiai labiau tikėdami tuo, ką darė. Verta paminėti, kad KTU šiose rungtynėse į starto sudėtį išleido tik vieną naujoką, todėl šiai komandai susižaidimo klausimas buvo sprendžiamas kur kas paprasčiau nei priešininkams.

Po pertraukos buvo įmuštas dar vienas įvartis. Laikrodžiui skaičiuojant paskutines minutes, pasižymėjo po keitimo aikštėje pasirodęs Dominykas Rickis.

“Smagu startuoti tokia pergale. Turėjome laimės, 4:0 gal ir neatspindi įvykių aikštėje, bet manau, kad buvome geresni. Aišku, pirmos rungtynės lėmė, kad žaidimas bangavo – žaidėme tai geriau, tai blogiau, bet reziumuojant, sakyčiau, kad žaidėme visai neblogai. Žaidėme pasiaukojančiai, kovojome kiekviename centimetre, todėl ir laimėjome”, – konstatavo KTU treneris Gintaras Grigonis.

Leave a Reply