Sezono starte VU pergalė prieš LSU

Tampa gražia tradicija, kad prieš pirmas naujojo sezono rungtynes Vilniaus universiteto futbolininkai yra apdovanojami už pasiekimus praėjusiame sezone. Šį lietingą pirmadienį ši tradicija nebuvo sulaužyta – Marius Šalkauskas buvo apdovanotas kaip geriausias komandos žaidėjas, o pernykštė komanda – vicečempionams skirta taure bei medaliais. Apdovanojimus įteikė LFF prezidentas Tomas Danilevičius.

Iškart po oficialiosios dalies į kovą stojo dvi ambicijų nestokojančios ekipos. Kiek netikėtai, abi nuo pirmųjų sezono minučių pradėjo žaisti itin aukšta sparta. Tokia aukšta, kad net atrodė, jog varžovai lenktyniauja, kurie bus greitesni.

„Iš tikrųjų, labai aukšta sparta prasidėjo rungtynės. Savo asistento Edvardo Malkevičiaus net paklausiau: įdomu, kiek tai truks?“, – po rungtynių sakė VU treneris Rimantas Turskis.

 

VU – LSU 2:0. Rimantas Turskis

Posted by LSFL on 2019 m. rugsėjo 30 d., pirmadienis

 

Nepaisant visą dieną lijusio lietaus, aikštės kokybė išliko nebloga, o futbolininkų tikslių perdavimų procentas gėdos nepadarytų ir A lygos komandoms. Vis tik, nei aukšta sparta, nei tikslūs perdavimai neleido komandoms kurti realių progų. Nieko keisto, kad pirmasis kėlinys baigėsi be įvarčių.

Po pertraukos LSU studentai pristabdė, o VU visiškai perėmė iniciatyvą bei pradėjo kurti progas, kokių nebuvo iki pertraukos.

„Daug mano komandos žaidėjų šeštadienį žaidė pirmoje lygoje, tai galbūt tuo metu pasijuto nuovargis. Faktas, kad varžovams leidome įsižaisti“, – po rungtynių sakė LSU treneris Tomas Miliauskas.

 

VU – LSU 2:0. Tomas Miliauskas

Posted by LSFL on 2019 m. rugsėjo 30 d., pirmadienis

 

Įdomiausi įvykiai klostėsi per paskutines 20 žaidimo minučių. Artūras Karasiovas po standartinės situacijos galva nukreipė kamuolį į vartus bei tapo pirmojo naujojo sezono įvarčio autoriumi. Verta pažymėti, kad A.Karasiovas tuo metu tarp buvusių baudos aikštelėje buvo žemiausias žaidėjas.

„Tikrai nedažnai mušu įvarčius galva“, – po dvikovos šypsojosi pirmojo įvarčio autorius.

 

VU – LSU 2:0. Artūras Karasiovas

Posted by LSFL on 2019 m. rugsėjo 30 d., pirmadienis

 

Antrasis įvartis taip pat krito po standartinės situacijos – pasižymėjo iš gynybos atbėgęs Deividas Malžinskas.

Besibaigiant dvikovai, buvo parodytos dvi raudonos kortelės. Vos 81 minutę į aikštę žengęs M.Sakavickas labai kietai užėjo ant kamuolį valdžiusio M.Vasiliausko. Po šio epizodo M.Vasiliauskas galva stuktelėjo varžovui. Reziume: už pražangą – M.Sakavickui geltona kortelė, už smūgį galva – M.Vasiliauskui raudona kortelė, už nesportinį veiksmą – M.Sakavickui antra geltona kortelė ir pašalinis iš aikštės.

Per likusį laiką situacija aikštėje nebepasikeitė.

Leave a Reply