SELL žaidynių futbolo turnyrą laimėjo Klaipėdos Universitetas

Šį savaitgalį Kaune vyko 35-osios Baltijos šalių studentų žaidynės SELL. Viena iš žaidynių sporto šakų buvo ir futbolas, o dėl stipriausios universiteto komandos vardo varžėsi Vilniaus Gedimino Technikos Universiteto (VGTU) Klaipėdos Universiteto (KU), Kauno Technologijos Universiteto (KTU), Lietuvos Sporto Universiteto (LSU) ir dvi Vytauto Didžiojo Universiteto (VDU) komandos.

Mažojo futbolo taisyklėmis 7 prieš 7 žaidusios universiteto komandos iš pradžių buvo padalintos į dvi grupes po tris. A grupėje varžėsi VGTU, LSU ir VDU komandos, o B grupėje santykius aiškinosi KU, VDU 2 ir KTU ekipos.

A grupėje pirmą vietą užėmė VGTU ekipa (4 tšk.), o antra liko VDU komanda (3 tšk.), o LSU futbolininkai, likę tik su 1 tašku, baigė savo pasirodymą jau grupių etape.

Tuo metu B grupėje pirmi liko KU studentai (4 tšk.), antri – KTU (4 tšk.), o antroji VDU komanda liko be taškų ir pasitraukė iš tolimesnės kovos dėl medalių.

Kitą dieną buvo žaidžiami pusfinaliai ir finalai. Viename pusfinalyje KTU ekipa 2:1 įveikė VGTU studentus, o kitame – KU 3:1 nugalėjo VDU.

VDU ekipa galiausiai liko be medalių, nes dėl trečios vietos 2:5 pralaimėjo VGTU žaidėjams. Tuo metu antroji VDU komanda liko penkta, nes kovoje dėl penktos vietos 4:0 sutriuškino LSU studentus.

Finalinėse rungtynėse įtampa buvo tokia, kokia ir turėtų būti kovoje dėl aukso. Pagrindinis laikas tarp KTU ir KU komandų pasibaigė taikiai 4:4, todėl nugalėtoją turėjo išaiškinti baudinių serija, kurioje 5:4 triumfavo Klaipėdos Universiteto komanda, pasidabinusi aukso medaliais.

Paraleliai vyrų komandų turnyrui vyko ir moterų, kur sau lygių neturėjo Šiaulių Universiteto merginos. Jos užtikrintai įveikė LSU (11:2) ir VDU (11:1) merginas bei triumfavo trijų komandų turnyre.

Antroje vietoje liko LSU ekipa, kuri 7:1 nugalėjo VDU merginų komandą.

Leave a Reply