VDU pratęsė KTU nelaimėtų rungtynių seriją iki trijų, LSU ir VGTU išsiskyrė taikiai

Lietuvos studentų lygoje vakar buvo sužaisti du 11-ojo turo mačai. Antrą pralaimėjimą iš eilės patyrė ir jau trečių rungtynių iš eilės nelaimi antroje vietoje vis dar esanti KTU ekipa. Šįkart KTU studentai namuose 1:2 pralaimėjo VDU ekipai.

Pirmasis kėlinys buvo kovingas, tačiau įvarčių užfiksuota nebuvo. Tačiau antrasis kėlinys prasidėjo dviem žaibiškais VDU įvarčiais. Pirmąjį 53 minutę įmušė Deividas Arlauskas, o antrą po keturių minučių pridėjo kitas puolėjas Laurynas Stonkus.

Dviejų įvarčių deficitą įgavusi KTU bandė atsitiesti, bet VDU sėkmingai gynėsi. Rezultatą sušvelninti pavyko tik 86 minutę, kuomet kamuolį į savus vartus nukreipė Laimonas Jurevičius.

Per likusias minutes KTU dar stengėsi užlipti ant varžovų, bet jie apsigynė ir šventė trečiąją pergalę šiame sezone.

Pirmojo įvarčio autorius Deividas Arlauskas po rungtynių džiaugėsi, kad komandai pavyko puikiai įgyvendinti trenerio planą ir pasiekti šią pergalę.

„Visas rungtynes stengėmės laikytis trenerio nurodyto plano, kurį, manau, puikiai išpildėme.  Nors per pirmą kėlinį parodėme daugiau iniciatyvos, bet šiek tiek buvo keblumų su žaidimo stiliumi, nes dauguma nėra pratę žaisti ant žolės, kamuolys komandos draugus pasiekdavo netikslus arba nepatogus, bet ir pačių progų pavyko susikurti tikrai nemažai, bet vis pritrūkdavo geresnės realizacijos“, – kalbėjo D. Arlauskas.

„Antras kėlinys parodė, kaip greitai galime pritapti prie nebūdingos aplinkos, įmušdami du įvarčius jau pirmosiomis antro kėlinio minutėmis. Nors ir buvome įgiję pranašumą varžovams rungtynių pabaigoje pavyko sušvelninti persvarą, kas lėmė padidėjusią mūsų vartų apgultį. Visa laimė, pavyko išlaikyt rezultatą mūsų naudai iki rungtynių galo. Apskritai kalbant, rungtynės buvo sunkios tiek emociškai, tiek fiziškai. Su vyrais tikrai, manau, nusipelnėme pergalės, parodėme charakterį ir tai, kad tikrai galime kovot ir net laimėti“, – pridūrė VDU puolėjas.

Tuo metu kitose Lietuvos studentų futbolo lygos rungtynėse įvarčių užfiksuota nebuvo. Taip pat Kaune vykusiame mače LSU ir VGTU universitetai išsiskyrė taikiai 0:0.

Daugiau šiame mače paprakaituoti teko LSU komandai, kuri rungtynes užbaigė ne pilnos sudėties, nes raudoną kortelę 76 minutę gavo Arminas Pikelis. Visgi šeimininkai atsilaikė ir savo sąskaitą papildė tašku. Tiesa, po šių lygiųjų LSU su 8 taškais lieka paskutinėje vietoje, o VGTU su 10 taškų rikiuojasi ketvirtoje pozicijoje.

Leave a Reply