Pirmasis LSFL ratas užbaigtas KTU pergale prieš VDU

Lietuvos studentų futbolo lygoje (LSFL) sužaistos paskutinės pirmojo rato rungtynės, kuriose susitiko VDU ir KTU universitetai. Susitikimo rezultatas buvo išspręstas dar pirmame kėlinyje – svarbią pergalę, rezultatu 3:1, iškovojo KTU universitetas, turnyrinėje lentelėje žengiantis iš karto po lyderių Šiaulių.

Rungtynės prasidėjo itin aktyviu KTU spaudimu, kuris rezultatu virto jau pirmą mačo minutę. Įvartis, kurį greitoje atakoje pelnė Selimas Dundaras išmušė šeimininkus iš vėžių.

Praėjus dešimčiai minučių KTU surado dar vieną spragą oponentų gynyboje ir taip pelnė dar vieną nesudėtingą įvartį. Pasižymėjo Justas Vaišnys.

Trečią komandos ir antrą savo įvartį 33-ąją rungtynių minutę įmušė S. Dundaras.

Po pertraukos iniciatyvos ėmėsi ir VDU futbolininkai, kurie sugebėjo sušvelninti rezultatą 52-ąją rungtynių minutę. Tą padarė Valdas Paulauskas.

Šis įvartis buvo paskutinis įvartis kritęs šiose rungtynėse. Fiziškai išsekę šeimininkai nebepajėgė persverti ar bent išlyginti rezultato, tad šiems teko pripažinti varžovų pranašumą ir atsisveikinti su galimybe iškovoti taškus.

VDU žaidėjas Valdas Paulauskas:

„Rungtynės prasidėjo ne taip, kaip norėjome, nes praleidome greitą įvartį jau pirmoje atakoje. Po jo pasimetėme, jie mus spaudė ir vertė klysti gynyboje, o klaidas pavertė įvarčiais. Antrame kėlinyje, nors ir įmušėme įvartį, jautėme didelį nuovargį. Manau būtent todėl ir nepavyko iškovoti net ir taško šiame susitikime“,– nedaugžodžiavo V. Paulauskas.

KTU žaidėjas Patrikas Kukta:

„Pačios rungtynės vyko aukštu tempu, VDU bandė išnaudoti savo greitus žaidėjus, ko pasekoje, KTU turėjo darbo gynyboje, tačiau staigiomis kontratakomis buvo sukurta kelių įvarčių persvara.

Manau, kad mūsų pergalę nulėmė laiku perimti kamuoliai, tikslūs perdavimai komandos draugams bei tikslus užbaigimas. Pirmaujant 3:0 tikrai nebuvo minties, kad rungtynės jau laimėtos, o ir treneris akcentavo, kad negalime atsipalaiduoti, nes įmušę bent vieną įvartį, VDU spaustų mus visą likusį laiką.

Žaidimo kokybe esame patenkinti, prieš kiekvienas rungtynes akcentuojame, kad svarbiausia yra apsiginti, ką mums pasisekė padaryti prieš šią komanda. Taip pat, prieš rungtynes žinojome, koks varžovas mūsų laukia. Žinojome, kad rungtynės tikrai nebus lengvos, kadangi VDU yra ta komanda, kuri demonstruoja neblogą futbolą ir yra verti daugiau nei 1 taško turnyrinėje lentelėje. Pirmą ratą užbaigti su pergale yra išties malonu ir tai motyvuos ruoštis antrai sezono pusei“, – savo komandos sėkmė džiaugėsi P. Kukta.

Leave a Reply