Devynių įvarčių mūšyje – įtikinama KTU pergalė

Skaudžią nesėkmę praėjusią savaitę patyręs Kauno Technologijų Universitetas (KTU) Lietuvos studentų futbolo lygoje (LSFL) atsitiesė ir namuose iškovojo puikią pergalę. Kauno komanda Nacionalinėje futbolo akademijoje rezultatu 7:2 įveikė Vilniaus Gedimino Technikos Universiteto (VGTU) komandą.

„Tokį nepadorų rezultatą nulėmė didžiulis kiekis vaikiškų klaidų paprastose situacijose. Kur galima sužaisti lengvai ir paprastai, vis norėdavome padaryti kažką įmantraus. Tarp mūsų grandžių buvo labai dideli tarpai, kurių dėka varžovai nuolat būdavo laisvi ir kurdavo pavojų prie mūsų vartų. Kaip bebūtų, negaliu pasakyti, kad KTU žaidė labai gerai. Jie tiesiog išnaudojo mūsų klaidas ir tiek“,- po rungtynių pasakojo du įvarčius įmušęs, tačiau komandos neišgelbėjęs VGTU narys Rokas Filipavičius.

19-ąją mačo minutę, po R. Filipavičiaus įvarčio svečiai iš sostinės pirmieji išsiveržė į priekį, o vaizdas aikštėje toli gražu nežadėjo, kad rungtynės baigsis taip, kaip jos baigėsi.

Nepaisant to, visai netrukus Justas Vaišnys rezultatą išlygino, o kėlinio pabaigoje rezultatą Kauno ekipos naudai jau persvėrė Povilas Malakas.

Po pertraukos Vilniaus ekipos atstovai darė daug klaidų ir už jas labai skaudžiai sumokėjo. Per pirmąsias 15 antrojo kėlinio minučių KTU komandai dar vieną įvartį įmušė J. Vaišnys, kartą pasižymėjo Benas Olencevičius, o į tai tiksliu smūgiu atsakė ir dublį įforminęs R. Filipavičius.

Per paskutines 20 rungtynių minučių du kartus pasižymėjo KTU legionierius Davide Piantoni, dar vieną įvartį pridėjo P. Malakas.

„Pirmo kėlinio pradžioje žaidimas buvo apylygis, bet vėliau pradėjo jaustis mūsų persvara. Nors varžovai kontroliavo kamuolį, mes turėjome daug progų pasižymėti, kurių neišnaudojome. Antrame kėlinyje žaidimas buvo panašus, varžovai bandė įmušti, o mes pasinaudojome jų klaidomis ir realizavome didžiąją dalį savo sukurtų progų. Rezultatas rodo, kad lyginant su pirmosiomis rungtynėmis mūsų žaidimas gerėja, tačiau dar reikia pagerinti žaidimą gynyboje“,- pasakojo du įvarius pelnęs P. Malakas.

VGTU (7 vieta) ekipai tai buvo pirmoji nesėkmė, o KTU (4 vieta) – pirmoji pergalė.

Leave a Reply