Europos universitetų žaidynėms pasibaigus

Liepos 22 d. prasidėjo Europos universitetų žaidynių futbolo turnyro kovos. Futbolo turnyre dalyvavo 15 komandų: iš Lietuvos, Austrijos, Kroatijos, Suomijos, Prancūzijos, Vokietijos, Olandijos, Norvegijos, Portugalijos, Rumunijos, Rusijos ir Ukrainos. VDU komanda pateko į C pogrupį, kur susitiks su Vokietijos Vechta universiteto futbolininkais, Porto ir Kijevo Borys Grinčenko universiteto komandomis. Šios žaidynėms Lietuvos futbolininkams jau trečiosios. Jose dalyvavo VU ir LEU futbolininkai.

Pirmose rungtynėse komanda susitiko su Porto universiteto studentais. Susitikimui VDU buvo optimaliai nusitikusi. Ėjo į aikštę tik pasiimti taškų. Deja, nepavyko. Nuo pat pirmųjų minučių lietuviai neleido priartėti varžovams priartėti prie savo vartų. Kietai gynėsi ir bandė kontratakuoti. Po pirmojo kėlinio rezultatas buvo lygus. Antroje rungtynių pusėje scenarijus buvo toks pat. Tik baigiantis rungtynėms, prie varžovo vartų aikštelės prasižengus mūsų žaidėjui, portugalai realizavo 11 metrų baudinį ir išsiveržė į priekį. Deja, mūsiškiams jau nebepavyko suregzti rezultatyvios atakos ir rungtynės baigėsi portugalų naudai – 1:0.

VDU komandos kapitonas Tomas Bielickas: „Prieš rungtynes žinojome, kad bus sunku. Tokiuose turnyruose svarbiausia yra pralaimėti kuo mažiau rungtynių, todėl stengėmės kuo geriau gintis ir sulaukus progos greitai atakuoti varžovų vartus, didžiąją dalį susitikimo tai pavyko padaryti, tačiau gaila, kad praleidome įvartį iš 11 metrų baudinio, kuris ir nulėmė rungtynių baigtį. Rungtynės buvo labai sunkios: gerai techniškai ir fiziškai pasiruošę varžovai, didelis karštis, prie kurio mes tikrai nesame pripratę. Žinome, kad galėjome sužaisti geriau, tačiau atsižvelgiant į visų žaidėjų pastangas, manau, kad buvome verti bent taško šiose rungtynėse. Gaila, kad pritrūko sėkmės. Toks rezultatas tikrai mūsų netenkina ir ateinančiose rungtynėse padarysime viską kad iškovotume taškus. Turnyras ilgas ir stengiames daugiau galvoti ne apie praeitį ir kuo geriau pasiruošti ateinančioms varžyboms.“

Antrose Europos universitetų žaidynių futbolo rungtynėse VDU komanda susitiko su Vechta universiteto studentais iš Vokietijos. Laukė dar viena kieta kova. Mūsiškiai buvo tam nusiteikę, ruošėsi kietam žaidimui. Deja, ir šiose rungtynėse nepasisekė. Nors komanda kovojo iki galo, bet, deja, kamuolys yra apvalus. Nors vokiečiai atakavo mūsų vartus nuo pat pirmųjų minučių, tačiau jiems nepavyko “pramušti” mūsų komandos gynybos ir, aišku, tikrai puikiai žaidusio vartininko Domanto Mazgio. Nors VDU daug dėmesio skyrė gynybai, tačiau ir kontratakavo, kur atakos buvo tikrai vertos įvarčių. Tik pirmojo kėlinio pabaigoje Vokietijos komanda pelnė pirmąjį įvartį. Ir mūsiškiai į pertrauką įšėjo su vieno įvarčio deficitu.

Antrajame kėlinyje, mūsiškiai sustygavęžo savo puolimą ir gynybą. Standartinėje situacijoje po Ričardo Kulio perdavimo, mūsų kmandos kapitonas pelnė įvartį ir išlygino rezultatą. Užvirė dar aršesnė kova. Tačiau mūsiškims nepavyko atsilaikyti ir besibaigiant rungtynėms Vechta futbolininkai pelnė antrąjį savo įvartį. Rungtynės baigėsi rezultatu 1:2. Rytoj laukia paskutiniosios grupės varžybos. VDU komanda susitiks su Kijevo Borys Grinčenko universiteto futbolininkais.

VDU komandos žaidėjas Ričardas Kulis: „Šį susitikimą vertinu gerai, paligynus su pirmomis rungtynėmis. Buvo tikrai aštrių progų prie varžovų vartų. Stengėmės kontraatakuoti ir išnauduoti standartines situacijas, po kurios būtent ir pelnėme įvartį. Labai gaila, kad praleidome labai apmaudžius įvarčius. Atrodė, kad tikrai galima buvo gelbėti situaciją, tačiau nieko nepadarysi, tai futbolas. Mokinamės iš savo klaidų. Atmosfera komandoje gera, toliau žengiame pozityviai nusiteikę. Tikimės dar geriau pasirodyti rytojaus rungtynėse su komanda iš Ukrains.”

Trečiose rungtynėse komanda dar labiau susižaidė, bet, deja, sužaista lygiosiomis su Kijevo Borys Grinčenko universiteto futbolininkais. Mūsiškiai atakavo varžovų vartus, susikūrė sau progas smūgiuoti, atakuoti varžovų vartus. Pirmojo kėlinio viduryje Martynas Turskis pelnė įvartį ir VDU komanda pabėgo į priekį. Iniciatyvą yutėjo savo rankose. Antrajame kėlinyje, teisėjui skyrus 11 metrų baudinį į mūsų vartus, ukrainiečiai išlygino rezultatą 1:1. Taip ir baigėsi susitikimas – niekieno naudai.

Treneris Donatas Gražulis: „Visi varžovai grupėje buvo įveikiami. Trūko gal įsižaidimo, bet jau trečiose rungtynėse pasirodė kitas vaizdas – drąsiau, energingiau žaidžiame, labiau vienas kitą jaučiame. Kiekvieną susitikimą komandos žaidėjus rotavome, visi gavo žaisti. Dviejose rungtynėse komandos mums mušė baudinius 11 metrų. Buvome susidarę sau progų, bet to neišnaudojome. Kiekviena komanda buvo savotiškai įdomi ir su kiekviena iš jų buvo galima kovoti. Gaila tik, kad pritrūko sėkmės, susižaidimo. Grupėje surinkome 1 tašką ir užėmė IV vietą. Dabar, po poilsio dienos, žaisime dėl IX – XV vietų. Laukia kiti varžovai ir tikimės juos įveikti, o kaip bus – pamatysime.“

Leave a Reply