Po atkaklios kovos VDU pralaimėjo vokiečiams

Antrose Europos universitetų žaidynių futbolo rungtynėse VDU komanda susitiko su Vechta universiteto studentais iš Vokietijos. Laukė dar viena kieta kova. Mūsiškiai buvo tam nusiteikę,ruošėsi kietam žaidimui. Deja, ir šiose rungtynėse nepasisekė. Nors komanda kovojo iki galo, bet,deja, kamuolys yra apvalus. Nors vokiečiai atakavo mūsų vartus nuo pat pirmųjų minučių, tačiau jiems nepavyko “pramušti” mūsų komandos gynybos ir, aišku, tikrai puikiai žaidusio vartininko Domanto Mazgio. Nors VDU daug dėmesio skyrė gynybai, tačiau ir kontratakavo, kur atakos buvo tikrai vertos įvarčių. Tik pirmojo kėlinio pabaigoje Vokietijos komanda pelnė pirmąjį įvartį. Ir mūsiškiai į pertrauką įšėjo su vieno įvarčio deficitu.

Antrajame kėlinyje, mūsiškiai sustygavęžo savo puolimą ir gynybą. Standartinėje situacijoje po Ričardo Kulio perdavimo, mūsų kmandos kapitonas pelnė įvartį ir išlygino rezultatą. Užvirė dar aršesnė kova. Tačiau mūsiškims nepavyko atsilaikyti ir besibaigiant rungtynėms Vechta futbolininkai pelnė antrąjį savo įvartį. Rungtynės baigėsi rezultatu 1:2. Rytoj laukia paskutiniosios grupės varžybos. VDU komanda susitiks su Kijevo Borys Grinčenko universiteto futbolininkais.

VDU komandos žaidėjas Ričardas Kulis: „Šį susitikimą vertinu gerai, paligynus su pirmomis rungtynėmis. Buvo tikrai aštrių progų prie varžovų vartų. Stengėmės kontraatakuoti ir išnauduoti standartines situacijas, po kurios būtent ir pelnėme įvartį. Labai gaila, kad praleidome labai apmaudžius įvarčius. Atrodė, kad tikrai galima buvo gelbėti situaciją, tačiau nieko nepadarysi, tai futbolas. Mokinamės iš savo klaidų. Atmosfera komandoje gera, toliau žengiame pozityviai nusiteikę. Tikimės dar geriau pasirodyti rytojaus rungtynėse su komanda iš Ukrains.”

Leave a Reply