KTU prieš VDU sutvarkė reikalus per kėlinį

LSFL (Lietuvos Studentų Futbolo lygoje) sužaistos II rato antrosios rungtynės, kuriose susitiko dvi Kauno universitetų komandos – VDU ir KTU. Po įtempto pirmojo kėlinio, antroje žaidimo pusėje savo pranašumą pademonstravo KTU komanda ir įveikė VDU rezultatu 3:0.

Pirmajame kėlinyje abi komandos nemažą laiko tarpą apsipratinėjo aikštėje ir vis bandydavo perimti kamuolio kontrolę savo pusėn. Kontroliuoti geriau sekėsi KTU ir jų atakos buvo kur kas aštresnės nei VDU futbolininkų.

Antroje žaidimo dalyje vaizdas aikštelėje nelabai kiek pasikeitė. KTU rodžiusi iniciatyvą, galų gale savo kontrolę įtvirtino ir pirmuoju įvarčiu 53 minutę, kuomet Selimas Dundaras pabėgo nuo visų VDU gynėjų ir, likęs vienas prieš vartininką, tiksliai smūgiavo į vartus.

Antrasis įvartis krito 75 minutę po Arvydo Miklovio ir komandos draugo techniško sienelės sužaidimo varžovų baudos aikštelėje.

Paskutinysis tikslus smūgis buvo pasiektas 85-ąją minutę, kai vystėsi ataka trys prieš du. Tado Jukniaus perdavimas iš krašto buvo itin tikslus Ovidijui Dobravolskui, kuriam beliko kamuolį nukreipti į vartų tinklą ir kartu su komandos draugu pasidžiaugti sėkminga ataka.

VDU rinktinės narys Domantas Bukauskas įvardijo pagrindines problemas sutrukdžiusias išplėšti bent tašką ir pasidalino ateities vizijomis.

„Pritrūko geros gynybos, kurią mums pavyko pademonstruoti pirmojo rato kovose. Aišku, tam įtakos turėjo tai, kad šiose rungtynėse mums negalėjo padėti net trys pagrindiniai gynėjai. Didelę įtaką rezultatui turėjo ir klaidos aikštės viduryje, kurios mums neleido ilgiau kontroliuoti kamuolio ir suteikti daugiau galimybių atakuoti tiek musu puolėjui, tiek krašto saugams.

Reikia pripažinti, kad sužaidėme turbūt pačias blogiausias rungtynes šį sezoną. KTU sužaide tikrai geras rungtynes, o norint pasiekti teigiamą rezultatą prieš gerai žaidžiantį varžovą, tu negali sau leisti daryti tokių klaidų tiek gynyboje, tiek aikštės viduryje. Taip pat reikia pripažinti, kad šiose rungtynėse, žaidziant priekyje, ypač trūko idėjos, ramybės, kamuolio palaikymo.

Kai pralaimi 0:3 kalbėti apie pasisekusius dalykus rungtynėse yra sudėtinga. Bet bene vienintelis teigiamas dalykas šiose rungtynėse buvo tas , kad proga pasireikšti gavo mažiau žaidžiantys žaidėjai, kurie tikrai stengėsi ir atidavė visas jėgas. Taip pat aiškiai pasimatė, kad daugeliui žaidėjų kol kas sunku intensyviai išbėgioti visas 90 minučių.

Dar prieš sezoną išsikėlėme sau tikslą kovoti dėl aukščiausių vietų. Žiūrint į turnyrinę lentelę, galima drąsiai teigti, jog niekas dar neprarasta. Laukia penkios rungtynės, kuriose kovosime tik dėl pergalių! – optimistiškai baigė. D. Bukauskas.

KTU auklėtinis Ovidijus Dobravolskas džiaugiasi komandos darbu kiekviename aikštės plote ir viliasi, jog aukštą poziciją pavyks išlaikyti turnyrinėje lentelėje ir toliau.

„Pergalės visada sukelia tik teigiamas emocijas mūsų komandoje, žinant, kad tai pirmos varžybos antrame rate ir kokia įtempta yra turnyrinė lentelė šiuo metu, nuo to pergalė tik dar svarbesnė.

Manau, mums puikiai pavyko perimti žaidimą aikštės centre, taip neleidžiant VDU komandai kontroliuoti ir kurti atakų mūsų aikštės pusėje. Galėčiau išskirti mūsų gynėjų žaidimą, kurie susitvarkė su savo užduotimis gynyboje ir gerai skirstė kamuolius krašto saugams. O tobulinti reiktų realizaciją, nes susikūrėme labai daug gerų šansų mušti įvarčius, bet vis nepavyko užbaigti atakų sėkmingai.

Treneris visada pabrėžia, kad į aikštę turime eiti nusiteikę kovoti dėl kiekvieno kamuolio ir būtent tai mums labiausiai sekasi, nes tik parodę kovingumą visada pasiekiame teigiamus rezultatus. Toliau laukia įtemptas sezono galas, kur viena pergalė tave gali kilstelti į lentelės viršų arba pralaimėjimo atveju, gali kristi į dugną, žinant situaciją turnyrinėje lentelėje.“ – įspūdžiais po rungtynių dalinosi O. Dobravolskas.

Leave a Reply