VGTU patiesė ŠU ir tapo pirmenybių lyderiu

Lietuvos studentų futbolo lygoje (LSFL) trečiadienį buvo sužaistos rungtynės tarp Šiaulių Universiteto (ŠU) ir Vilniaus Gedimino Technikos Universiteto (VGTU). Rungtynes rezultatu 4:1 laimėjo Vilniaus komanda, kuri tapo pirmenybių lydere.

Svečiai iš Vilniaus pergalę išsivežti sugebėjo nepaisant to, kad pirmą įvartį 23-ąją mačo minutę įmušė ŠU universiteto futbolininkas Vytaras Bloškys.

Jau vos po penkių minučių pusiausvyrą rungtynėse atstatė Vydmantas Kuzmickas, kuris dar po dešimties minučių jau išvedė VGTU į priekį. Pirmojo kėlinio pabaigoje trečią VGTU įvartį įmušė Rytis Kazlauskas.

Antroje mačo dalyje paskutinį tašką mače padėjo ir ketvirtą savo komandos įvartį įmušė Dovydas Švita.

Po mačo VGTU komandos legionierius  Ayowale Omoniyi pasidalino savo mintimis apie rungtynes ir tikino, kad šiuo metu jo atstovaujama komanda yra geresnė nei ŠU ekipa.

„Sukorėme ilgą kelią ir tikrai nenorėjome keliauti namo nuleidę galvas, tad pagrindinis tikslas buvo laimėti.

Žaidėme kaip komanda, vieni kitus palaikėme bei atidavėme labai daug pastangų – tai buvo pagrindinis raktas į pergalę. Vieną įvartį praleidome padarę klaidą, tačiau bendrai paėmus žinojome, kad esame geresnė komanda ir toliau kovėmės.

Antroje mačo pusėje, kai jau pirmavome 3:1, mums tereikėjo sumažinti apsukas ir pataupyti energiją, tad ilgiau kontroliavome kamuolį.

Jie taip pat įdėjo daug darbo bei pastangų, bet ką aš pastebėjau, yra tai, kad tam tikrose situacijose jiems trūksta greičio ir ramybės. Kai mes pradėjome pirmauti, jie šiek tiek sustojo ir mes pasinaudojome jų silpnybėmis. Apskritai, tai gera komanda ir jie mums tai parodė“,- pasakojo VGTU puolėjas.

Tuo metu pralaimėjusios komandos narys Vytaras Bloškys po mačo išskyrė pralaimėjimo priežastis.

„Pirmas rungtynes po pertraukos pradėjome stipriai nukraujavę, nes komandai negalėjo padėti net 5 startinės sudėties žaidėjai. Du iš jų yra traumuoti, o kiti trys mačą praleido dėl kortelių.

Rungtynes pradėjome gan neblogai, pirmi pasižymėjome, tačiau nesugebėjome išlaikyti persvaros ir ganėtinai greitai praleidome du įvarčius atgal, o kėlinio pabaigoje ir trečią.

Antrame kėlinyje spaudėme varžovus ir bandėme kuo greičiau sušvelninti rezultatą bei sugrąžinti intrigą, turėjome momentų, bet realizuoti progų nesisekė. Laikui einant prie pabaigos, intriga dingo ir po varžvų kontratakos praleidome dar vieną įvartį.

Manau, kad aikštėje kova  buvo rimtesnė, nei kad rodo rezultatas. Pralaimėjome rungtynes, nes varžovai joms buvo geriau pasiruošę. Varžovai žaidė gražų futbolą ir matėsi, kad komanda yra susižaidusi. Tai buvo viena iš priežasčių, kodėl jie laimėjo. Dabar stengsimės susikoncentruoti ir ruošimės artėjančiose rungtynėse pasiekti teigiamą rezultatą“,- pasakojo ŠU įvarčio autorius.

Leave a Reply