Studenčių fiestą vainikavo ŠU triumfas

Į Kauno sporto halėje vykusį Lietuvos studentų futbolo lygos (LSFL) organizuotą turnyrą susirinko penkių universitetų komandos:  ŠU, KTU, LSU, LEU ir VU, kurios turnyrinėje lentelėje ir išsirikiavo minėta tvarka. Turnyro rėmėjas „Hummel LT“ įsteigė prizus ir dovanas kiekvienos komandos geriausioms bei rezultatyviausioms žaidėjoms.

Viena nugalėtojų, Šiaulių Universitetui atstovavusi Paulina Sarkanaitė sako, kad tokia patirtis jai pirmoji karjeroje.

„Apie turnyrą esu girdėjusi, bet anksčiau jame nedalyvavau. Dabar studijuoju Šiaulių universitete, tad labai įdomu su komanda jame sužaisti. Man didelė garbė žaisti šioje komandoje, mūsų merginos puikiai išmano, ką daro aikštėje. Manau, kad gerai pasirodėme, atsižvelgiant, kad dar vakar žaidėme kitame salės futbolo turnyre“, – atskleidė P.Sarkanaitė.

Turnyre jėgas galėjo išbandyti ir jaunosios žaidėjos, kurios dar nestudijuoja. Viena jų, Paulina Potapova, atstovaudama taip pat Šiaulių universitetui, džiaugėsi savo debiutu ir komandos pasirodymu:

„Man šis turnyras buvo debiutinis. Taip pat, manau, kad susiesiu savo likimą su Šiaulių universitetu. Iš tikrųjų, tikėjomės didesnio pasipriešinimo iš LSU, bet susitvarkėme su varžovėmis. Norėjome iškart perimti žaidimo iniciatyvą ir diktuoti savo sąlygas. Tai pavyko padaryti“, – turnyrą apibendrino P.Potapova.

LEU komandos žaidėja Renata Jevtušenkaitė palaiko tokius studenčių susibūrimus ir viliasi, kad tai taps šaunia tradicija dar ne vienerius metus, o visa tai galbūt net išaugs iki merginų Futsal rinktinės:

„Smagu pamatyti, kai merginos žaidžia vienoje komandoje, taip pat ir kitų universitetų atstovės. Mums svarbūs tokie renginiai, kurie skatina susiburti, tai savotiškai kelia moterų futbolo lygį. Visgi, moterų futbolo aktyvumas universitetuose priklauso tik nuo studenčių iniciatyvos. Aš tikrai būčiau už Lietuvos moterų futsalo rinktinės sukūrimo idėją, nes tai paskatintų studenčių sportą“, – teigė R.Jevtušenkaitė.

 

Turnyro geriausios ir rezultatyviausios žaidėjos

ŠU – Tatjana Veržbickaja; Simona Veličkaitė bei Paulina Potapova – po 5 įvarčius

KTU – Kristina Černavskich; Aistė Baužaitė – 4 įvarčiai

LSU – Karolina Zabolotnaja; Laura Kovalčiuk – 2 įvarčiai

LEU – Aistė Griciūtė; Gabija Gedgaudaitė – 4 įvarčiai

VU – Barbora Antanovič; Laura Ruzgutė – 1 įvartis

Leave a Reply