Paskutinių dviejų čempionatų nugalėtojai tarpusavio dvikovą baigė be įvarčių

2021-aisiais čempione tapusi Kauno technologijos universiteto rinktinė  ir šią vasarą pirmąją vietą užėmę Vilniaus universiteto futbolininkai tarpusavio rungtynėse Kaune nugalėtojo neišsiaiškino. Užfiksuotos nulinės lygiosios.

Prieš šią dvikovą buvo apdovanotas praėjusio sezono geriausias KTU futbolininkas Justas Kudirka. Kaip parodė vėlesni įvykiai, jis buvo žaidėjas, kuris buvo arčiausiai to, jog jo komanda iškovotų pergalę. J.Kudirkai geriausiojo statulėlę įteikė Lietuvos studentų futbolo lygos prezidentas Rimantas Turskis.

Nė vienų kontrolinių rungtynių prieš sezoną nesužaidę ir net keturiais pirmakursiais pasipildę Vilniaus universiteto futbolininkai sunkiai pradėjo rungtynes ir tuo aikštės šeimininkai naudojosi. Jau minėtas J.Kudirka maždaug iš septynių metrų smūgiavo į vartus, bet pataikė į varžovų vartininką Ernestą Černiavskį.

Dar prieš tai neblogą galimybę turėjo ir Povilas Malakas, bet ir jam pritrūko sėkmės, o kamuolys vartų tinkle taip ir neatsidūrė.

„Sunku buvo įsivažiuoti, bet, iš esmės, rungtynėmis esu patenkintas. Galvoju, kad labiausiai koją pakišo žaidybinės praktikos trūkumas. Tai pasimatė po pertraukos. Užteko 45 minučių, kad žaistumėm patrauklesnį ir įdomesnį futbolą“, – apie rungtynes sakė R.Turskis.

Po pertraukos VU įgijo ir žaidybinę, ir teritorinę persvarą. Vis tik, rimtų progų prie varžovų vartų taip ir nesukūrė. Komandai, akivaizdu, trūko dar neregistruotų žaidėjų, kurie turėtų prisijungti artimiausiu metu.

VU iškovojo pirmą tašką, KTU per dvejas rungtynes – ketvirtą.

„Nepaisant to, kad šįkart nelaimėjome, bet žaidėme geriau nei pirmajame ture. Reziuomuojant pačią dvikovą, pagal žaidimą lygiosios – dėsningas rezultatas, pagal progas – turėjome laimėti“, – konstatavo Gintaras Grigonis.

Leave a Reply