Futsal sezonas pradėtas ASU pergale

Šią savaitę startavo 2017-2018 m. Lietuvos studentų salės futbolo turnyras. Paraiškas dalyvauti išsiuntė devyni Lietuvos Universitetai. Jie buvo suskirstyti į pogrupius pagal regioną. Į Vilniaus pogrupį pateko: LEU, VU ir VGTU; į Kauno pogrupį: KTU, VDU, LSU, ASU; Klaipėdos/Šiaulių pogrupis: ŠU ir KU rinktinės.

Mėnesį pailsėję po lauko futbolo čempionato, studentai keitė avalynę ir susikoncentravo į kitą futbolo sritį – futsalą. Salės čempionatą pradėjo Kauno universitetų kova. Gruodžio 6-ąją, VDU salėje, šeimininkai VDU susirungė su kolegomis iš ASU. Po dramatiškos kovos, šeimininkai nusileido svečiams rezultatu 3:4. Lauko pirmenybėse nedalyvaujantis ASU spėjo pasiekti pirmąją pergalę salės čempionate prieš atkaklią VDU ekipą.

VDU treneris Marius Čeliauskas salės čempionato metu turi savo auklėtiniams kitą misiją nei galbūt, to siektų kitos komandos, tačiau, jis pats neslepia apmaudo dėl rungtynių baigties:

„Salėje nekeliame sau aukštų tikslų, tad leidžiame pažaisti daugumai žaidėjų ir tiems, kurie mažiau žaidžia 11 prieš 11. Mums svarbu palaikyti formą. O pirmosios rungtynės baigėsi apmaudžiu pralaimėjimu, nes pirmavome 3:1 ir per penkias minutes sugebėjome praleisti tris įvarčius, po kurių atsitiesti buvo labai sunku. Be to, neišnaudojome savo progų. Turime kuo greičiau atsigauti, nes kitos dvejos rungtynės jau ateinančią savaitę“ – rungtynių momentais dalinosi M.Čeliauskas.

Artimiausiu metu startuos ir Vilniaus porgupio varžybos.

Leave a Reply