KTU per žingsnį nuo čempiono titulo

Lietuvos studentų futbolo lygos septintojo turo rungtynėse Kauno technologijos universiteto studentai 3:1 įveikė Vytauto Didžiojo universiteto rinktinę bei beveik užsitikrino čempiono titulą. Per likusias trejas sezono rungtynes Gintaro Grigonio komandai užtenka iškovoti vos du taškus.

„Apie jokius titulus kol kas negalvojame. Nesame tiek stipresni, kokie buvome rudenį. Pavyzdžiui, į kitas rungtynes su Vilniaus Gedimino technikos universiteto komanda vyksime be trijų labai svarbių žaidėjų. Aišku, tikimės, kad su kiekvienomis rungtynėmis mūsų fizinis stovis gerės, tačiau kol kas tai tėra spėliojimai“, – sakė KTU treneris Gintaras Grigonis.

Jo auklėtiniams dvikova prieš VDU prasidėjo itin sėkmingai – jau trečiąją minutę sėkmingai ties baudos aikštelės riba kamuolį susistabdęs Dominykas Ryckis pasiuntė jį į vartus. Šis epizodas nebuvo išimtis tam vaizdui, prie kurio VDU futbolininkai turėjo pratintis visą pirmą kėlinį. Galbūt išskyrus vieną situaciją, kai po itin pavojingo išpuolio VDU turėjo puikiausią galimybę rezultatą išlyginti.

Sužaidus 49 minutes, KTU ekipa jau pirmavo 3:0 ir, užuot ramiai laukusi rungtynių pabaigos, ji iniciatyvą atidavė varžovams. VDU spaudė varžovus, 87 minutę po vienuolikos metrų baudinio skirtumą sušvelnino, tačiau jiems tai buvo menka paguoda.

„Gal pagal rezultatą atrodo, kad mums buvo labai lengva, tačiau tai netiesa. Be tikrai neblogo varžovų žaidimo dar teko varžytis ir su labai sunkia šlapia aikšte. Tikrai džiaugiuosi, kad žaidėjai nepatyrė traumų, nes tokiose rungtynėse kartais tai būna neišvengiama“, – sakė Gintaras Grigonis.

 

Leave a Reply