Įspūdingas KTU sezono startas – VDU studentai sutriuškinti 7:1

Naująjį Lietuvos studentų futbolo lygos sezoną pradėję Kauno technologijos universiteto studentai pradėjo susikaustę, tačiau tai jiems nesutrukdė iškovoti įspūdingos pergalės prieš VDU rinktinę rezultatu 7:1. Du įvarčius nugalėtojams pelnė Povilas Malakas ir Justas Kudirka, po vieną – Edvinas Mickevičius, Genaras Samsonik ir Dominykas Ryckis. Aikštės šeimininkų gretose pasižymėjo Martynas Turskis.

VDU rungtynes pradėjo netgi aktyviau, o tas aktyvumas buvo paženklintas 14 minutę pelnytu įvarčiu. Ties tuo šios komandos aktyvumas ir baigėsi.

„Turbūt, kompanijai reikėjo sukrėtimo. Tas praleistas įvartis kaip tik ir buvo tas dalykas, kuris mums leido pabusti, atsitiesti ir sužaisti geras rungtynes. Tiesa, tikrai nebuvo taip lengva, kaip rodo rezultatas“, – komentavo KTU treneris Gintaras Grigonis.

Vos per dešimt minučių KTU įmušė du įvarčius, kurie kardinaliai pakeitė pačias rungtynes. VDU studentai dar bandė kovoti, tačiau netrukus praleido trečiąjį įvartį, po kurio visiškai palūžo.

„Pradžia nebuvo bloga, tačiau vienu metu mes sustojome, o KTU komanda ėjo ir nuėjo. Geras priešininkas – labai greitai, mobili agresyvi komanda. Mes po petraukos visiškai pabirėjome, o daugiau nelabai ką yra pridurti“, – sakė VDU treneris Mantas Gintalas.

Po pertraukos VDU studentai bandė eiti į priekį, tačiau už kiekvieną klaidą buvo baudžiami įvarčiais. G.Grigonis kėlinio viduryje pakeitė net penkis žaidėjus, tačiau tie keitimai vaizdo aikštėje visiškai nepakeitė.

„Galiu spėti, kad tie keli praleisti įvarčiai juos sužlugdė morališkai. Nepasakyčiau, kad mes šiose rungtynėse blizgėjome. Labiau jau varžovai gynyboje žaidė prastai. VDU komanda nėra tiek silpnesnė, kad pralaimėtų tokiu skirtumu. Tiesiog po trečio praleisto įvarčio šios komandos, tarsi, neliko“, – reziumavo G.Grigonis.

Po pergalingo starto KTU iškart pakilo į antrą turnyro lentelės vietą. VDU ekipa su dviem pralaimėjimais yra penkta.

Leave a Reply