LSU nugalėjo VU ir tapo vienvaldžiu lygos lyderiu

Lietuvos studentų futbolo lygos antrojo turo rungtynėse Lietuvos sporto universiteto studentai sostinėje 3:1 nugalėjo Vilniaus universiteto ekipą bei tapo vienvaldžiais turnyro lyderiais. Nugalėtojams du įvarčius pelnė Ugnius Lekečinskas, vieną – Mantas Rusys. VU gretose pirmojo kėlinio pabaigoje pasižymėjo Artūras Karasiovas.

 

 

„Turėjome daug keitimų, kuriuos visus išnaudojome. Iš šalies atrodė, kad mes aikštėje jautėmės laisvesni, žinojome, ko atvažiavome, turėjome neblogų žaidėjų ir sugebėjome sėkmingai atlikti iškeltas užduotis. Ypač tai išryškėjo po pertraukos, kai mes dar daugiau pridėjome, įmušėme įvartį ir jie nuleido rankas“, – sakė LSU treneris Tomas Miliauskas.

 

 

„Daug ko pritrūko – pradedant treniruotėmis, baigiant visais kitais dalykais. Ir tai puikiai atsispindi rezultate. Aišku, reikia pažymėti, kad komanda turi labai daug traumuotų žaidėjų. Futbole yra detalės. Nebūtinai turi būti kažkuo išskirtinis, bet tam tikruose epizoduose turi sužaisti geriau ir kai kur būti nors šiek tiek geresnis. Tai šiose rungtynėse priešininkai visur buvo šiek tiek geresni. Ir greitesni, ir tikslesni, ir standartus geriau išpildė, ir fiziškai geriau pasiruošę negu mes. Be to, šiandien varžovai pasinaudojo mūsų klaidomis, o kai praleidi tokius įvarčius, rungtynes laimėti yra labai sudėtinga“, – sakė sunkią traumą besigydantis VU kapitonas Deividas Maciulis.

 

 

Dėl traumų subirėjusi Vilniaus universiteto ekipa pirmajame kėlinyje dar priešinosi svečiams iš Kauno, tačiau po pertraukos aikštėje, iš esmės, liko tik viena komanda. Esant rezultatui 0:0, vilniečiai sukūrė pora geresnių epizodų, tačiau jie įvarčiais nevirto.

Pirmasis įvartis krito sužaidus kiek daugiau nei pusvalandį. Kuriozinis įvartis, kurio pradžia buvo prie pat Kauno komandos vartų. Vilniečiai kėlė kamuolį nuo kampinio gairelės, LSU surengė kontrataką, iš vartų išbėgęs VU vartininkas Ernestas Černiavskis nepataikė į kamuolį, tai U.Lekečinskui teliko pataikyti į tuščius vartus. Jis tai ir padarė.

 

 

VU rezultatą išlygino likus vos minutei iki pertraukos. Įvartis taip pat kuriozinis, nors apie pačią ataką to pasakyti negalima. Giedrius Onuškevičius puikiu perdavimu A.Karasiovą išvedė į smūgio poziciją, o šiam kaire koja smūgis nelabai pavyko. Vis tik, net ir po silpno smūgio LSU vartininkas Laurynas Klimas nesugavo kamuolio, šis atsitrenkė į virpstą, po to vėl į vartininką ir tada įskriejo į vartus.

Po pertraukos VU žaidėjai akivaizdžiai pavargo, o kauniečiai tuo netruko pasinaudoti. Abu įvarčiai buvo įmušti po logiškų ir gražių atakų. Tie įvarčiai krito 66 ir 78 minutėmis, o tarp jų neblogą šansą pasižymėti turėjo ir vilniečiai. Teisybės dėlei, jie ir turėjo vienintelę galimybę per visą antrąjį kėlinį.

 

 

LSU laimėjo antras rungtynes iš eilės. Mantas Rusys su trimis įvarčiais yra rezultatyviausias čempionato žaidėjas.

„Tokio starto ir tikėjomės. Pagal žaidėjų susirinkimą ir jų demonstruojamą norą kitaip ir negalėjo būti. Nepasakyčiau, kad lengvos tos pergalės, bet jos pasiektos ir judame toliau“, – reziumavo T.Miliauskas.

Leave a Reply